Grom Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Mam mały problem z 3d studio maxem mam całkiem niezłego kompa athlona 2000+ karte graficzna radeona 9600 pro i 512 ram a program chdzi mi jak krew z nosa:(co mam robić plz co mam robić jak go skonfigurować jestem poczatkujacyu i narazie zajmuje sie podstawami ;)niech mi ktoś pomoże głownie to mam problem z tym że jak zaczne tworzyć bardziej skomplikowany model co ma wiecej polygonów to wtedy rwie i w oknach mam problem z trafianiem na vertexy albo polygony.Rendereuje sie terz wolno,głownie jak dodam mgłe i światło
Marcin Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 ale co ci w nim wolno chodzi ? bo ten program ma kilka oddzielnych procesow jak renderowanie , wyswietlanie w viewportach , itp ...
streaker Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 I taka trodna prośba: pisz na biało, lub na jakis inny bardzie czytelny kolor.
Pierzak Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Je mam super kompa i tez mi wolno dziala tylko w viewportach. co z tym zrbic? krzaczy sie juz przy 3000 polygonow
Webmaster Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 To tak ja też mam super kompa i na początku miałem maxa 5 włanczał mi się w jakieś 50 sekund (i nie miałem niczego innego włonczonego) potem zainstalowałem maxa 7 i mi się włanczał w jakieś 10 sekund :]
neosim Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Customize/Preferences/Viewports/ Na dole jest sekcja Display Driver i przyciski Choose Driver i Configure Driver. Proponuje zmienic sterownik np na Direct 3d. i wybrac tam odpowiednia wersje DirectX. Zapewne masz zainstalowane Direct X9. Wydaje sie, ze Twoim problemem jest sterownik ekranu dla maxa. Po zmianie sterownika zrestartuj max'a i sprawdz roznice. Driver Software'owy sluzy raczej do koncowego renderingu, a nie do pracy nad modelowaniem itp. Neosim Zapomnialem.. Lub w menu start w grupie programy/discreet. Jest Change Graphics Mode. To prawie to samo tylko brak guzika do konfiguracji Drivera
Rekomendowane odpowiedzi