Napisano 16 Kwiecień 200322 l jak stworzyc mgłe?? , moze sa na to jakies pluginy czy cos takiego ?? najlepiej gdzyby byly turtriale czy cos takiego ale polskie bo z nagola to sie znam jedynie jak mi jakis blad wyskoczy to wiem o co biega. jestem poczatkujacym wiec litosci
Napisano 16 Kwiecień 200322 l prosta mgle mozesz zrobic przecodzac do Einvorment i tam wybrac Volume Fog lub fog...ale zanim to zrobisz muzisz zrobic na cenie Gizmo ( znajdziesz go w zakladce Helpers) i wtedy zaaplikowac na nim wlasnie mgle... pozdro
Napisano 16 Kwiecień 200322 l ale jakie konkretnie gizmo czy nie okreslonego czy moge se walnac kulke kwadrat ?:D
Napisano 16 Kwiecień 200322 l to juz zalezy od Ciebe...a duzego wyboru gizma to nie masz..bo tlyk kwadrat,cylinder i sphere :P
Napisano 17 Kwiecień 200322 l fog w enviroment ma bardzo dużo wkurzających ograniczeń... można zasymulować mgłe za pomocą volume light wczepionego do omni z ustawionym near Attenuation... ale z koleji wolume light też ma troche ograniczeń ale.... to zależy do czego sie używa :) ja omni używałem do symulacji \"mgły\" w wodzie w pracy Lost for Words czy jakoś tak ta nazwa szła [pokazal jezyk] ktoś kojazy jeszcze? :) Jeszcze jedno omini tio taakie swiatło jak poczatkujący :) i jeszcze jedno near attenuation w symulacji mgły by poprostu oznaczało od kiedy się zaczyna zamglenie.. omni musi być ustawione w połozeniu kamery... a i jeszcze jedno trzeba jeszcze wyłączyć illumination ( omni i button Exclude) dla wszystkich obiektów w scenie...
Napisano 17 Kwiecień 200322 l Autor super ale gdzie to jest ten Einvorment bo szukam i szukam i nigdzie ni ma