Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jak stworzyc mgłe?? , moze sa na to jakies pluginy czy cos takiego ??

najlepiej gdzyby byly turtriale czy cos takiego ale polskie bo z nagola to sie znam jedynie jak mi jakis blad wyskoczy to wiem o co biega.

jestem poczatkujacym wiec litosci

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

prosta mgle mozesz zrobic przecodzac do Einvorment i tam wybrac Volume Fog lub fog...ale zanim to zrobisz muzisz zrobic na cenie Gizmo ( znajdziesz go w zakladce Helpers) i wtedy zaaplikowac na nim wlasnie mgle...

pozdro

Napisano

to juz zalezy od Ciebe...a duzego wyboru gizma to nie masz..bo tlyk kwadrat,cylinder i sphere :P

Napisano

fog w enviroment ma bardzo dużo wkurzających ograniczeń... można zasymulować mgłe za pomocą volume light wczepionego do omni z ustawionym near Attenuation... ale z koleji wolume light też ma troche ograniczeń ale.... to zależy do czego sie używa :) ja omni używałem do symulacji \"mgły\" w wodzie w pracy Lost for Words czy jakoś tak ta nazwa szła [pokazal jezyk] ktoś kojazy jeszcze? :)

Jeszcze jedno omini tio taakie swiatło jak poczatkujący :) i jeszcze jedno near attenuation w symulacji mgły by poprostu oznaczało od kiedy się zaczyna zamglenie.. omni musi być ustawione w połozeniu kamery... a i jeszcze jedno trzeba jeszcze wyłączyć illumination ( omni i button Exclude) dla wszystkich obiektów w scenie...

Napisano
  • Autor

super ale gdzie to jest ten Einvorment bo szukam i szukam i nigdzie ni ma