Gość Horizon Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Mam pytanie: obiekt złożony z wielu elementów, gdy poddaje go rotacji to wszystko dobrze, lecz gdy daję już auto key to elementy zaczynają się rozchodzić i do niczego to jest. Proszę o szybką pomoc. pozdrawiam
asblaze Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 hm... pewnie właśnie je zgupował, i piwoty mają różne kierunki... elementy jednego mesha mają jeden piwot więc nie ma mozliwosci zaistnienia zjawiska o jakim pisałeś :). Horizon.. terminologia przy zadawaniu pytań to bardzo ważna sprawa :) Jesli masz grupę, to pokombinuj przy ustawieniach współrzędnych rotacji (WORD, LOCAL, PARENT itp.) i przy zakładce tuz obok do ustawień piwotów dla grupy zaznaczonych obiektów :) Pozdrawiam
asblaze Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Jeśli nie potrafisz wyciagnać wniosków z tego co napisaliśmy, to trzeba siecofnąć w nauce maxa ;) F1 ;)
jaras Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 a może zamiast grupować spróbuj linkować obiekty ? asblaze- nie bądź taki okrutny ;) widzisz ,że koledze zależy na szybkiej pomocy
jaras Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 your welcome Horizon, cieszę się że pomogło bo swego czasu też miałem podobny problem i wtedy też mi pomogło :)
Rekomendowane odpowiedzi