Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

CZesc.

Jakby ktos byl laskaw mi odpowiedziec na nastepujace pytanie, bylbym dozgonnie wdzieczny:

Czemu po modowaniu fx5900 do quadro 3000 (wszystko dopkladnie jak opisano http://forums.guru3d.com/showthread.php?threadid=95150) i zainstalowaniu maxtreme (posiadajac maxa 7), po uruchomieniu sterownika maxtreme na ustawieniu fast efekt jest po prostu do d...?

Szybkosc w viewportach jest ok 4 razy mniejsza niz przed modowaniem na ustawieniu direct 3d. Tragedia i tyle. Ja pomysle ze wywalilbym 7 tys na karte co by robila takie czery -to chce mi sie ciąć skórą od salcesonu.

Ktos moze cos poradzic?

Dziekuje.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 969
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Maxtreme 6 nie działa dobrze pod maxem 7. Pod 3dsmaxem 6 zauwazylbys prawdopodobnie wiekszą roznice.

Napisano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz.

Myslalem ze przerobka na quadro ma sens i ze z fx5900 na pokladzie da sie poszalec. A tu kicha, okazuje sie ze duzo lepiej chodzilo by polaczenie Ti4200 + max5. Kur..... czaki nooo.

A tak co do tematu: Przed modowaniem szybciej chodzily viewporty w trybie d3d, w openGL bylo ze 3 razy wolniej. Teraz, z softquadro jest jeszcze wolniej. Nie odczuwam za to spadku fps w grach -AA 2.2 chodzi w 1600*1200 tak samo jak przedtem.

Jakies sugestie?

Dzieki.

Napisano

coś musiałeś pomieszać, ja po zmodowaniu swojego fx5900xt fps'y w grach poleciały mocno na ryj, a co do płynnosci pracy w viewportach maksowych musze powiedziec że różnica jest, ale nie tak drastyczna jak to sie inni rozpisują. Wraz z sterownikami maxtreeme poprostu doszło pare opcji których nie ma w default - a ilość wyswietlanych poly na ekranie w moim przypadku polepszyła sie o 10 - 15%.

Konfig >> P4 - 2,5GHz / 512 Ram/ MSI FX5900XT

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Wiesz co, no chyba masz racje, tylko nie moge sie doszukac momentu gdzie cos poszlo zle.

Wszystko zrobilem tak jak opisano w tatmtym tutku, z jednym malym wyjatkiem -uzylem wersji "Riva tuner 15.3 new year edition", ale w niej sa tez te wszystkie skrypty i ekrany modowania pokazywaly to samo co opisano dalej w forum guru3d.

Wszedzie w komputerze karta jest rozpoznawana jako quadro fx 3000, maxtreme dal sie bez problemu zainstalowac, i dziala. Problem tylko w tym ze bardzo wolno.

Za to gry smigaja tak jak smigaly. Nie wiem co zrobilem zle.

Sprzet:

antek 2000@2400

1gb ram (fsb 298)

msi fx 5900 256 ram @quadro fx3000 (niby...)