Napisano 16 Styczeń 200520 l Jest to moja pierwsza "więkasza" scena w 3ds siedze 3 lata ale chyba za dużo się ucze bo niezbyt mam czas coś robić daje ten screen żebyście mnie troche pouczyli jak "zrobić żeby wylądało lepiej"ps dopiero zacząłem pracę nad nim a to orginał
Napisano 16 Styczeń 200520 l Autor Tekstury troche marne ale musiałem sobie radzić bo do dyspozycji miałem tylko to słabe zdięcie Oto oteksturowany model
Napisano 16 Styczeń 200520 l Bardzo widać, że teksturki są symetryczne (podparcia pod ręce), jak to zmienisz nie będzie źle. Trochę szare takie. Jakiś bump?
Napisano 16 Styczeń 200520 l Autor Postaram się poprawić ale jeszcze nie mam pomysłu na scenę i mam Pytanie czego użyć do renderowanie żeby realistycznie wyglądało
Napisano 17 Styczeń 200520 l Autor Hmmm ale vray chyba jest płatny:/ chyba że free wersję ściągne ale to chyba nie uzyskam pełnych efektów. Aha jeszcze jedno do ściągnięcia jest tylko wersja pod maxa 6 a ja mam 7.Co zrobić??
Napisano 17 Styczeń 200520 l sciagnij demo 6 :D, niewiem , np ja mam vray'a niby był pod maxa 5 a uzywam pod 6 :P
Napisano 17 Styczeń 200520 l Nie musisz renderować vrayem, jak masz maxa 7 to możęsz wyrenderować mentalem, ewenualnie pobawić się skylinem, tez mozna uzyskac dobre rezultaty.
Napisano 17 Styczeń 200520 l Autor Dobra z Vray sobie poradziłem ale co to jest hdri??:p Czy chodzi ci o HDR Shop??
Napisano 17 Styczeń 200520 l Chodzi o mapy HDRI. Służa do robienia "odbić" w obiektach, do oświetlania ich, itp. Ogólnie to bardzo przydatna rzecz w 3ds'ie. Nadaje obrazkom większy realizm. Ale ja też jestem początkujący więc zapytaj jakiegoś pro na forum. A co do krzesła: fajnie, fajnie, tylko teksturki takie blade i jakieś bezpłciowe takie.
Napisano 17 Styczeń 200520 l 3d_kaczka -> zmień temat i zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
Napisano 17 Styczeń 200520 l Trochę te rączki wyglądają dziwnie.. Jakoś tak rozmyte... Popróbuj jeszcze z tą teksturą.
Napisano 17 Styczeń 200520 l Autor Postaram się coś wykombinować bo narazie nie mam nic zaczętego, poskukam jakiegoś zdięcia i zaczne działać
Napisano 17 Styczeń 200520 l Autor Wziąłem się do roboty i zaczołem "altanę" narazie jest w pordukcji ale nie mogłem się powstrymać żeby się nie pochwalić:P
Napisano 17 Styczeń 200520 l Fajnie fajnie ale jak dla mnie to za dużo tych szczebli przy poręczy ..:) Zrób ich odrobinę mniej, bo za bardzo odwracają uwagę.
Napisano 18 Styczeń 200520 l tak jak przedmowcy, tekstura na kszesle nie jest jednakowej ostrosci, wyostrz te podlokietniki i siedzisko i daj tam wiekszy bump i bedzie git, altanka spoko tylko faktycznie te szczeble za geste/ za grube pozdro
Napisano 18 Styczeń 200520 l nienawidze takich krzeseł ;] trudno z nich wstac jak sie juz usiądzie .. ale to mzoe polityka designera ;] zeby zwiazac sie z takim krzeslem ;]
Napisano 18 Styczeń 200520 l Autor Zaczołem teksturować altanę więc się znowu chwale A pozatym sorki że narazie nie poprawiałem krzesła bo altana mnie wsiorbała , w najbliższym czasie się poprawię
Napisano 18 Styczeń 200520 l bardzo ładna ta altanka - ja bym jeszcze spróbował dołożyć w niektórych "oknach" kratki i posadziłbym bluszcz - zmniejszył ilość szczebelków i rozjaśnił scenę ale myślę że to wszystko co jest na razie jest bardzo dobre.....oby tak dalej...i/........ oby tak ambitnie!!! pozdro.... czekam na krzesełko ........ Altanka - daszek dobry jest :D. To tyle co narazie mogę stwierdzić - pracuj... pracuj......wychodzi Ci to dobrze!!!
Napisano 18 Styczeń 200520 l Autor Pzeraża mnie wizja całej sceny ale muszę dopiąć swego bo jeszcze nigdy tak poważnej rzeczy w maxie nie robiłem ps : kolejne dzięki za fajne pomysły i rady Aha pracuję jescze nad drzewem i mam pytanie jak liście zrobić?? Ją techniką??
Napisano 18 Styczeń 200520 l zlanazlem blad te krzeslo a dokladnie gwozdzie czasami nienachodza na deske po drugiej stronie o wiele lepiej bylo by jak bys to poprawil
Napisano 26 Styczeń 200520 l Autor Hmm znowu nie robię tego co trzeba ale mam sprawę!! Oto render chodzi mi o to że przydały by się drzewka czy cś takiego , jak zrobić do nich liście? Proszę o odpowiedź!!
Napisano 26 Styczeń 200520 l ja robie liscie supersprayem lub parrayem (jesli to nie jest animacja), biorac jako objekt instanced geometry - jakas plane z bendem, na to teksturka liscia wraz z opacity map. w ostatnim obrazku albo perspektywa niekorzystna, albo domek za maly w porownaniu do altany.
Napisano 26 Styczeń 200520 l Autor Wiem, wiem ale ten blok ma być otoczony drzewami i nie bedzie tyłu widać i wogle inna perspektywa ma być
Napisano 26 Styczeń 200520 l Autor Kolejy render znowu sorki za brak poprawy ale dopiero co zrenderowałem i chciałem się "pchwalić" w sumie nie ma czym i sorki za standardową tex. ziemi ale nie miałem innej i wogle nie wyszło bo tam trawa 3d jest do okoła i jej nie widać:/ Wogle kiszkowato wygląda ale to na tyle narazie mnie stać w maxie:) Muszę popracować nad drzewami koło bloku i wogle.Aha i renderowałem to ok 3 godziny więc boje się końcowego renderu!! nie wiem czy da radę wogle mój złmek