Napisano 6 Maj 200321 l gege mam dwa dni do tesótów a na forum siedze :D:D W każdym razie te punkty któe zaznaczyłem to powinienes wysunąć troche do przodu bo lampa zbyt wklęsła :)
Napisano 6 Maj 200321 l Triple X co się tyczy lamp, to zastanawiam się czy je teraz robić czy lepiej wpierw porawić siatke samochodu, a światła później gdyż będą osobnymi elementami?? Lecz może masz rację w wolnej chwili zobaczę czy będę potrafił to jakoś wyprofilować ;) Pozdrawiam
Napisano 10 Maj 200321 l Dzisiaj rano naniosłem małe zmiany \"kosmetyczne\" Okazało się że źle :( będę musiał znowu się cofnąć o kilka plików w tył, źle dałęm uszczelkę w dzwiach:( no cóż ale umieszczam pare renderów
Napisano 10 Maj 200321 l hmmm pewnie mnie zjebiesz....ale mam wrazenie jakby ta fura byla za szeroka..patrazac z widkoku z prozdu.... a ogolnie to przypomina ten model :] pozdr
Napisano 10 Maj 200321 l Pablo przy, Tobię rację i sam nie wiem czy dach nie jest zbyt szetoki:( Lecz tak mam niby na tych swoich rutach z sieci i niby się zgadza, lecz model jest do ..... bani - delikatnie mówiąc :( Pozdrawiam
Napisano 11 Maj 200321 l Naniosłem kolejne drobne zmiany, min. koło światełek, porozdzielałem zdeżaczki od maski i takie tam rzeczy. Lecz doszedłem do wniosku że muszę jeszcze raz przestudiować to Audi A4 Avant i od nowa wymodelować - Pewnie się już do tego przyzwyczailiście, ale mówiłem że nie wiem czy dokończę to Auto :(;). Mam tylko pytanie czy wiecie skąd pościągać zdjęcia tego modelu?? narazie maska mnie interesuje ;) Jeszcze się zastanawiam czy nie modelować tego \"splainami\" ?? Postaram się jutro umieścić PrinScrina z \"zaczątkiem\" siatki w technice splainami i powiecie mi jak mam \"ciąć\" aby było dobrze bo znowu będę siedział pare godzin i lipa wyjdzie. Dobra więc juz zmykam do domu ;)
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Od jutro sesja, ale wczoraj znalazłem chwilkę wolnego czasu aby porobić w Max\'e :D Jak tradycja nakazała zaczołem robić model od początku ;) wszystko by było spoko gdyby nie fakt iż znowu jest pełno błędów i obawiam się że znów muszę robić od początku :( taki żywot \"niestarannego\" grafika he
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Zapomniałbym dzisiaj na uczelni na szybkiego zeskanowałem fotkę nowego Audi może już zacznę jego robić - mam szansę na skończenie tego przed pojawieniem sie kolejnej wersji ?? ;)
Napisano 10 Czerwiec 200321 l no i szczezre napiszcie czy ciągnąć ten model czy może znó od początku, a błedy poprawić na tej wersji??
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Triple X ta ale czy jest szansa żebym mógł z tego zrobić jeszcze dobry model Audi A4 Avant? Bo Wy się znacie bardziej i już możecie mi powiedzieć że z jakim problemem moge sie nie uporać, sami wiecie o co mi chodzi... bo zanim przejde do dalszej części modelu chcę abyście mi powiedzieli co mam teraz zmienić gdyż siateczka jest mniejsza i jakoś się jeszcze mogę połapać a zmiany są możliwe do zrealizowania. Pozdrawiam i liczę na konkretne podpowiedzi, albo krytykę ;);)
Napisano 10 Czerwiec 200321 l oczywiście chciałem napisać że wpadłem na momencik, ale mam nadzieję że wybaczycie mi moją pisownię ;)
Napisano 10 Czerwiec 200321 l wdlug mnie dobrze Ci idzie ::))) tylko mala uwaga...nastepnym razem jak bedziesz pokazyuwal samochod z widoku perspektywinczgo to rob to za pomoca kamery a nie widoku z Usera ok? bo potem jest dziwny FOV i zle to wyglada.. pozdr
Napisano 10 Czerwiec 200321 l apropos wyjaśniam że specjalnie umieszczem takie sporawe obrazki żebyście mogli lepiej dojżeć błędy ;) no a później mi podpowiedzieć / pomóc mi je zlikwidować :D
Napisano 10 Czerwiec 200321 l no i mój cholerny problem - czemu tak jest że jak zazegnamy jeden problem to pojawia się kolejny?? :( - to już czwarta próba wymodelowania tylnich dzwi w tej wersji modelu :( i ......... szkoda słów nie wiem jak mam zrobić je poprawnie :(
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Pablo sorki nie zobaczylem Twojej uwagi, wybacz ale tak szybko te zdjęcia umieszałem że... ok nastepnym razem postaram sie zlikwidować \"zniekształcenia\" wynikające brakiem kamery ;)
Napisano 10 Czerwiec 200321 l sikham wybacz nie moge tego zrobić gdyż jestem w Caffe, może bez tego da sie jakąś wskazówkę napisać z Waszej strony ?? Żartuję sobie jutro postaram sie umieścić....
Napisano 10 Czerwiec 200321 l może zespawaj wertexy ( weld) albo poprostu dwie linie idą za blisko siebie
Napisano 10 Czerwiec 200321 l problemik polega na tym iż z jeden strony dzwi mam inną ilość \"fejsów\" niż po drugiej - tam gdzie jest nadkole i nie wiem jak z tym dać sobię radę :(
Napisano 11 Czerwiec 200321 l co prawda nad ranem posiedzialem nad tymi tylnimi dzwiami i troszkę je poprawiłem ale umieszczam jeszcze tą siatkę o którą sikham prosiłeś ;)
Napisano 11 Czerwiec 200321 l jak widać na powyższym obrazku problem polegał w mojej nie dokładności modelowania :( Po paru próbach - niestety nie owocnych - zlikwidowania \"nierówności\" w tamtych miejscach doszedłem do czegoś takiego co jest jeszcze dalekie od ideału :(
Napisano 11 Czerwiec 200321 l i właśnie siateczka niby ok, a jak zaraz zobaczycie coś dziwnego się dzieje :(
Napisano 11 Czerwiec 200321 l jest ok, sproboj zrobic szpare i wytloczyc blache do srodka na jej koncach, powinno byc dobrze.. zobaczymy jak to zrobisz
Napisano 11 Czerwiec 200321 l hmm ten bug co cie doprowadza do nerwow to mi wyglada na niepolaczone vertexysprawdz kazdy pokoleii w tym miejscu moze to cos da
Napisano 12 Czerwiec 200321 l Marcin_PS i tu jest problem iż vertexy są połączone :( Zamieszczam obrazek już z poprawioną wersją jeszcze nie to ale lepiej - przynajmniej jak dla mnie ;)
Napisano 12 Czerwiec 200321 l AcidBoyXL co do wytłaczania blachy zrobie tak jak mówisz, lecz wpierw chcę \"dopracować\" podstawowy wygląd, aby póxniej nie mieć problemów ze zbyt dużą ilością lini ;) Dobra a teraz kolejne uaktualnienie ;)
Napisano 12 Czerwiec 200321 l no i tak tu już widać że klapa nie wygieła się tak jak powinna :( Czy zaczynają się kolejne schody ?? Tak na marginesie rzuty auta którymi dysponuję - ściągnięte z sieci - odbiegają od rzeczywistej formu auta :(
Napisano 12 Czerwiec 200321 l \"STOP KLATKA\" na dzisiaj i jakies parę dni bo uczelnia wzywa he, albo powinienem płakać ;)
Napisano 12 Czerwiec 200321 l pokaż renderek z białym materiałem i z ramery - taki bez odbić a co do kieprawego niejsca to chyba wiem ( mam plakat rs4 w pokoju :] ) masz żle linie drzwi bo u ciebie krawędz drzwi jest dogieta do nadkola a powinno być odwrotnie drzwi płaskie a nadkole zaokrąglone