Hatifnat Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Witam wszystkich!! Uzywam maxa 6 i VRay Advanced v1.09.03r. V-raya mam od niedawna i jeszcze go nie obcykałem, wiec prosze o pomoc!! W ME mam podgląd vray material'u, ale nie widać go w viewporcie. Siatki sa poprostu szare. Może ktoś z was miał podobny error. Szukałem we wcześniejszych postach, ale nie znalazłem takiego samego problemu (były podobne). Z góry dziękuje :>
Piotr Dobosz Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 w ustawieniach materialu nacisnij na show map in view port i bedzie widac:) pozdrawiam
Hatifnat Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Napisano 20 Styczeń 2005 w ustawieniach materialu nacisnij na show map in view port i bedzie widac:) pozdrawiam Niestety nie. Przycisk show map in viewport jest nawet nieaktywny :(
SansSerif Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 materialy vraya pokazywane sa w viewportach wylacznie z kolorem diffuse ew z bitmapa. innych efektow nie zobaczysz.
Hatifnat Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 Już wyświetla. Dzieki!! W scanline wystarczy kliknac na show map in... gdy jest wybrany material, a we v-ray trzeba konkretną mapą zaznaczyć. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich.
Gość 3d | visionary Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Materialy pokazane w Material Editorze sa wyrenderowane przez procesor. We Viewporcie natomiast obraz generuje karta graficzna. Jej mozwilosci to tylko tekstury, diffuse color, proste oswietlenie i przezroczystosc. Takze we viewporcie nigdy ci sie nei wyswietli material bo nie ma jeszcze takich kart :P Najwyzej moze ci wyslietlic texturke :)
illy Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 a jak fajnie by bylo jakby finalne materialy pojawialy sie w viewporcie ;] i jeszcze plynne poruszanie hmmmmmmm marzenia
Rekomendowane odpowiedzi