Napisano 20 Styczeń 200520 l Witam wszystkich!! Uzywam maxa 6 i VRay Advanced v1.09.03r. V-raya mam od niedawna i jeszcze go nie obcykałem, wiec prosze o pomoc!! W ME mam podgląd vray material'u, ale nie widać go w viewporcie. Siatki sa poprostu szare. Może ktoś z was miał podobny error. Szukałem we wcześniejszych postach, ale nie znalazłem takiego samego problemu (były podobne). Z góry dziękuje :>
Napisano 20 Styczeń 200520 l w ustawieniach materialu nacisnij na show map in view port i bedzie widac:) pozdrawiam
Napisano 20 Styczeń 200520 l Autor w ustawieniach materialu nacisnij na show map in view port i bedzie widac:) pozdrawiam Niestety nie. Przycisk show map in viewport jest nawet nieaktywny :(
Napisano 21 Styczeń 200520 l materialy vraya pokazywane sa w viewportach wylacznie z kolorem diffuse ew z bitmapa. innych efektow nie zobaczysz.
Napisano 21 Styczeń 200520 l Autor Już wyświetla. Dzieki!! W scanline wystarczy kliknac na show map in... gdy jest wybrany material, a we v-ray trzeba konkretną mapą zaznaczyć. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich.
Napisano 27 Styczeń 200520 l Materialy pokazane w Material Editorze sa wyrenderowane przez procesor. We Viewporcie natomiast obraz generuje karta graficzna. Jej mozwilosci to tylko tekstury, diffuse color, proste oswietlenie i przezroczystosc. Takze we viewporcie nigdy ci sie nei wyswietli material bo nie ma jeszcze takich kart :P Najwyzej moze ci wyslietlic texturke :)
Napisano 28 Styczeń 200520 l a jak fajnie by bylo jakby finalne materialy pojawialy sie w viewporcie ;] i jeszcze plynne poruszanie hmmmmmmm marzenia