Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!!

Uzywam maxa 6 i VRay Advanced v1.09.03r.

V-raya mam od niedawna i jeszcze go nie obcykałem, wiec prosze o pomoc!!

W ME mam podgląd vray material'u, ale nie widać go w viewporcie. Siatki sa poprostu szare. Może ktoś z was miał podobny error.

Szukałem we wcześniejszych postach, ale nie znalazłem takiego samego problemu (były podobne).

Z góry dziękuje :>

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 5,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
w ustawieniach materialu nacisnij na show map in view port i bedzie widac:) pozdrawiam

Niestety nie. Przycisk show map in viewport jest nawet nieaktywny :(

Napisano

materialy vraya pokazywane sa w viewportach wylacznie z kolorem diffuse ew z bitmapa. innych efektow nie zobaczysz.

Napisano
  • Autor

Już wyświetla. Dzieki!! W scanline wystarczy kliknac na show map in... gdy jest wybrany material, a we v-ray trzeba konkretną mapą zaznaczyć.

Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich.

Napisano

Materialy pokazane w Material Editorze sa wyrenderowane przez procesor. We Viewporcie natomiast obraz generuje karta graficzna. Jej mozwilosci to tylko tekstury, diffuse color, proste oswietlenie i przezroczystosc. Takze we viewporcie nigdy ci sie nei wyswietli material bo nie ma jeszcze takich kart :P Najwyzej moze ci wyslietlic texturke :)

Napisano

a jak fajnie by bylo jakby finalne materialy pojawialy sie w viewporcie ;] i jeszcze plynne poruszanie hmmmmmmm

marzenia