Napisano 23 Kwiecień 200321 l Ja posiadam tą książkę w swoich zasobach i powiem tak. Na temat tego, że książka jest do MAX\'a 4 absolutnie nie musisz sie przejmować. Zmiany w interfejsie są kosmetyczne. W narzędziach może większe, ale na tej zasadzie, że MAX 5 to cały MAX 4 + nowe narzędzia, więc cała wiedza wyniesiona z czwórki przyda się w piątce. A co do zakupu. Jeżeli faktycznie dopiero zaczynasz zabawę w 3D, to faktycznie na start chociaż jedna książka sie przydaje, żeby trochę MAX\'a liznąć. Potem większą wiedzę będziesz czerpał z tutoriali w necie.
Napisano 23 Kwiecień 200321 l Zgadzam się z przedmówcą chociaż nie posiadam tej pozycji, ale zaczynał pracować na czwórce a kupilem ksiazke do trojki i sie przydala :). Teraz przesiadlem sie na 5 i tez sa niewielkie zmiany wiec mozesz kupowac bez przeszkod. Druga sprawa to ile mozna sie z takich ksiazek na uczyc, ale to juz historia na innego posta :)
Napisano 23 Kwiecień 200321 l Autor ... jak mówicie że to nie robi różnicy i jedno się od drugiego się nie różni to którą bardziej mi polecicie. Pozycja 1 czy Pozycję 2. Lub może coś zupełnie innego. Bo nie mam zamaru wykawać niepotrzebnie kasy na całą biblioteke o 3Ds\'esiku, w których nic nie ma. To ma być jakaś książka, która da mi dobry start. Licze na was.[mruga]
Napisano 23 Kwiecień 200321 l Ja do MAX\'a mam już 5, albo 6 książek (pogubiłem się w liczeniu). Nie powiem Ci, którą z tych dwóch pozycji masz wybrać, gdyż pierwszej z nich jeszcze nie miałem okazji widzieć, ale naipszę tak: W zasadzie we wszystkich książkach, które kupiłem, są poruszane te same tematy, co najwyżej na różne sposoby. Każda książka stara się traktować o wszystkim, by być jak najbardziej uniwrsalna. Chyba niemożliwe jest zdobycie pozycji, która by, bardziej dogłębnie potraktowała konkretne aspekty grafiki. Jedyną pozycją, którą większość grafików wymienia w takim momencie, jest 3D Studio MAX 3 F/X, ale nakład jest wyczerpany i nie mogę tej książki nigdzie dorwać. W efekcie powyższej sytuacji z każdej kolejnej książki dowiaduję się coraz mniej nowych rzeczy. Więc moim zdaniem jest to dosyć obojętne, którą książkę wybierzesz. Sorki, za ten długi wywód - mam nadzieję, że nikt jeszcze nie zasnął :D
Napisano 23 Kwiecień 200321 l ja kupilem sobie , kolejno : \"po prosu 3ds max 4\" potem \"3ds max 4: techniki modelowania. BIBLIA\" a potem \"3d studio MAX 3 vademecum profesjonalisty\" dla mnie najlepsze jest vademecum, ale nie wiem czy calkowicie poczatkujacy sobie z nia poradzi, ja przed nia mialem \"po prostu\" i \"biblie\". najgorsze wrazenie zrobila na mnie biblia - nie kupuj. co do reszty - polecam P.S. ma ktos czarną ksiege animatora ???