Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy są jakieś polskie książki o Brazilu, np. Heliona?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niet, ale w Magazynie 3D czytałem kiedys o innych rendererach, może brazila tez ktoś opisywał???

Zresztą po co Ci ksiązki - masz internet!!!!

Napisano

ksiazki za drogie ;-)

a w mag 3D widzialem zdjecie/ upss render zegarka ....dawno i mnie wzielo (na krotko) teraz wiem ze to byl....ON.....

B R A Z I L [jupi]

Napisano

Niestety, ale panuje widze przekonanie, ze kazdy nowy renderer do MAXa, a w szczegolnosci Brazil, sam z siebie robi dobre obrazki. A to jest bledne myslenie - stad wiele tutaj naiwnych w swoim wydzwieku pytan. A zareczam, ze taki obrazek, jak ten zegarek, mozna zrobic w kazdym innym rendererze, ba, nawet w scanline. Trzeba tylko umiec.

Napisano

hmm ja tak nie mysle, choc w scanlinie ani nawet obecnie w brazilu i tak bym na razie tego nie zrobil

ale on taki nowy to w sumie nie jest, pracuja nad nim dobre kilka lat

pozdrawiam

Napisano
  Cytat
Originally posted by campo

Niestety, ale panuje widze przekonanie, ze kazdy nowy renderer do MAXa, a w szczegolnosci Brazil, sam z siebie robi dobre obrazki. A to jest bledne myslenie - stad wiele tutaj naiwnych w swoim wydzwieku pytan. A zareczam, ze taki obrazek, jak ten zegarek, mozna zrobic w kazdym innym rendererze, ba, nawet w scanline. Trzeba tylko umiec.

owszem, zaden program nie robi obrazkow sam, tylko ze przy pomocy niektorych efekty mozna duzo latwiej i szybciej uzyskac niz za pomoca innych, niesamowicie duza wiedza o sclanline = srednia wiedza o rednerowaniu w brazilu, a chyba otoprzeciez chodzi zeby upraszczac sobie zycie.

Napisano

moze i tak ale jak \"niesamowicie duzo wiesz o skanline\" to klatka renderuje ci sie dajmy na to pol godziny a w brazilu mimo ze latwij osiagnac efekt to bedziesz czekal godzinami wiec czas ktory zaoszczedziles i tak pojdzie sie walic

wez pod uwage co bedzie jak postanowisz zrobic paro minutowy filmik przy 25 fpsach [urwanie glowy]

Napisano

Pabulo, widze, ze Ty bardzo poczatkujacy jestes!! Niektoore sceny moze beda sie kroocej renderowac scanlinem, ale przy tworzeniu takiego efektu jak rendererem z GI mozesz siedziec wieki!!! A tu masz ot tak...

Eh....ci begginerzy :-))

Napisano

M@ti widać że sam jesteś początkujący. A jak myślisz od czego są skrypty fake GI??:) Każdy efekt i funkcję oferowaną przez Brazil i inne niby rendery GI można osiągnąć zwykłym scanlinem.

Napisano

A myślisz, że od czego jest brazil, jak nie od tego, żeby nie trzeba było się bawić w scanline skryptami?? Jeez, panowie rozbrajacie mnie..!!