Napisano 22 Kwiecień 200321 l Jak zrobic prawdziwe szkło? Próbowałem tutek z kielichem ze strony spluterfish, zamiast kielicha wzielem waze. Wszystko ok tylko za duzo odbic! Waza przypomina bardziej lustro niz szklo. Co musze przestawic, wylaczyc, bo chce cos do wazy wlozyc a przez te lustrzane odbicia tła nic nie bedzie widac co jest w środku.
Napisano 23 Kwiecień 200321 l Autor z Brazil glass koncowy efekt jest identyczny (a nawet gorszy). Poza tym zrobiłem waze która jest do połowy pełna odbicia sprawiaja wrazenie jakby była cała pełna
Napisano 23 Kwiecień 200321 l Autor Przykladowy render. Umiescilem w srodku ogien i do polowy wylalem woskiem, teraz spelnia role gromnicy i nawet po zmniejszeniu reflect do 0 nic nie pomoglo - szklo dalej zachowuje sie jak soczewka (lupa)
Napisano 23 Kwiecień 200321 l Autor kolejny render (Sorki ze bez ceini i wogóle, ale to nie jest najwazniejsze)
Napisano 24 Kwiecień 200321 l IRQ pokombinuj.. daj 40 refleks w ray serwerze ustaw na 3-4 ustaw swiatla w scenie i obiety co moge powiedziec.. na sieci pelno tutoriali szkla do brazila az wstyd cos wiecej pisac www.googla.com.pl wpisz glass + brazil
Napisano 29 Kwiecień 200321 l proszszszsz http://fictionsports.se/wiscosity/tutorial002.asp troche uwagi podczas robienia wzkazane
Napisano 23 Maj 200321 l barm, fajny link. Właśnie się zastanawiałem jak można zrobić Prism Effect, a tu akurat fajnie jest pokazane. :]