Napisano 10 Luty 200520 l Mam problem z maxem, otoz nie widac viewportow :( (nie umiem tego wyjasnic wiec screena zamieszczam). Moj sprzet: -Duron 1Ghz -Geforce 2mx -256 Ram -WindowsXP + servicepack2 -3dstudio 6
Napisano 10 Luty 200520 l Autor Mam problem z maxem, otoz nie widac viewportow :( (nie umiem tego wyjasnic wiec screena zamieszczam). Moj sprzet: -Duron 1Ghz -Geforce 2mx -256 Ram -WindowsXP + servicepack2 -3dstudio 6
Napisano 10 Luty 200520 l Autor dziekuje bardzo za pomoc juz wszystko ok, a chcialem juz service packa wyrzucac :)
Napisano 10 Luty 200520 l Autor dziekuje bardzo za pomoc juz wszystko ok, a chcialem juz service packa wyrzucac :)
Napisano 25 Wrzesień 201311 l Witam, jestem początkująca w 3dstudio maxie i mam problem z nim. Musiałam przeinstalować system i zainstalować na nowo 3dsmaxa 2010. Jak go otwierałam wyskakiwała mi informacja że niespodziewanie został zamkniety, wiec doinstalowałam service packa 1 i 2. Otwiera się tylko, że widzę w viewportach swój pulpit. Nie jest to wina kompa bo ta sama wersje miałam wczesniej i działa bez zarzutów. Błagam o pomoc, bo instalowałam 3ds juz tyle razy ze szkoda mówic
Napisano 26 Wrzesień 201311 l Może w menu customize -> preferences -> viewports ->choose driver zmień sterownik odpowiedzialny za wyświetlanie. Może być też tak, że sterownik karty grafiki wymaga aktualizacji. Jeżeli instalowałaś na nowo windows to sprawdź.
Napisano 26 Wrzesień 201311 l dokładnie tak, wystarczyło zmienić driver i 3dsmax działa, tylko nie wiem czemu jest jakoś dziwnie rozciągniety, tak że materialy muszę włączać z klawiatury M bo nie widze ikonki. Dziękuję za pomoc - - - Połączono posty - - - wystarczyło zmienic rozdzielczośc kompa :-)