Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem z maxem, otoz nie widac viewportow :( (nie umiem tego wyjasnic wiec screena zamieszczam).

Moj sprzet:

-Duron 1Ghz

-Geforce 2mx

-256 Ram

-WindowsXP + servicepack2

-3dstudio 6

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Mam problem z maxem, otoz nie widac viewportow :( (nie umiem tego wyjasnic wiec screena zamieszczam).

Moj sprzet:

-Duron 1Ghz

-Geforce 2mx

-256 Ram

-WindowsXP + servicepack2

-3dstudio 6

Napisano

Witam,

jestem początkująca w 3dstudio maxie i mam problem z nim. Musiałam przeinstalować system i zainstalować na nowo 3dsmaxa 2010. Jak go otwierałam wyskakiwała mi informacja że niespodziewanie został zamkniety, wiec doinstalowałam service packa 1 i 2. Otwiera się tylko, że widzę w viewportach swój pulpit. Nie jest to wina kompa bo ta sama wersje miałam wczesniej i działa bez zarzutów. Błagam o pomoc, bo instalowałam 3ds juz tyle razy ze szkoda mówic

Napisano

Może w menu customize -> preferences -> viewports ->choose driver zmień sterownik odpowiedzialny za wyświetlanie. Może być też tak, że sterownik karty grafiki wymaga aktualizacji. Jeżeli instalowałaś na nowo windows to sprawdź.

Napisano

dokładnie tak, wystarczyło zmienić driver i 3dsmax działa, tylko nie wiem czemu jest jakoś dziwnie rozciągniety, tak że materialy muszę włączać z klawiatury M bo nie widze ikonki. Dziękuję za pomoc

- - - Połączono posty - - -

wystarczyło zmienic rozdzielczośc kompa :-)