Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Serdecznie witam. Mam dylemacik. Jak widać na obrazku to zdeżak niby :-), chcę zrobić wloty aby były ładnie załamane i nie było bugów. Ładnie czyli prosto. Po lewej mam smooth na 1 i chamfer na wlocie na 0,2, widać jest kiepsko czemu?, ale po prawej chamfer również w srodku i smooth na 2 ale jest również źle i za mocno chyba kwadratowo. Co zrobić by to wyglondało ładnie. Proszę o pomoc. Mile widziane koncepcje... Pozdrawiamzderr.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czyli

1) Pojazd 3d: "NAZWA"

2) tu bym sie zastanowił bo w końcu to work in progress

3) dokładnie

im mniejszy chamfer tym bardziej ostre krawędzie, interations dawaj na 2 bo pewno na tylu będziesz musiał skończyć ;) teraz dopasuje tylko rozmiar chamfera albo daj ich większą ilośc , pozdro i powodz(ianie)enia ?

Napisano

wiec tak. sproboj zrobic siatke taj jak pokazuja czerwone linie. tam gdzie linie sa zielone, zrob chamfer. w zaznaczonych na niebiesko miejscach bedziesz musial zweldowac po dwa vertexy w kazdym ;> zrobilem male powiekszenie samego rogu, z ktorego to bedziesz wiedzial ktore vertexy zweldowac (najwygodniej target weldem) ;>

pozdro

Napisano

kome wydaje mi sie ze powinno byc tak bedzie lepiej nie wygladac:D:D(czytaj ja bym tak robil)

te na rozowo usunac(jak zrobiles tak jak kome)

te na zielono dac chamfera i bedzie ostro i bedzie ladnie:):)

Napisano

nielot007 - wlacz maxa i zrob obie wersje a nastepnie porownaj efekt ;> najlepiej wrzuc tutaj oba zeby Lord_wideer widzial co mu bardziej bedzie pasowalo ;>

pozdro

Napisano
  • Autor

zdeżak chcem mieć wyjątkowy i autko po moich modyfikacjach. Cy z tym moge kontynuować na tym temacie czy musze zmienić na [pomoc]?, i jeszcze raz serdecznie dziękuję jestem wogule zaskoczony że tak chętnie pomagacie. Moim mażeniem jest być grafikiem ale mało wiem.

Napisano

dobrze ze nie nauczycielem polskiego ;p

Pokaz siateczke w koncu, i moze narysuj na szybko jaki ksztalt chcialbys miec w tym zderzaku, skoro nie taki jak na referce