Lord_wideer Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 Serdecznie witam. Mam dylemacik. Jak widać na obrazku to zdeżak niby :-), chcę zrobić wloty aby były ładnie załamane i nie było bugów. Ładnie czyli prosto. Po lewej mam smooth na 1 i chamfer na wlocie na 0,2, widać jest kiepsko czemu?, ale po prawej chamfer również w srodku i smooth na 2 ale jest również źle i za mocno chyba kwadratowo. Co zrobić by to wyglondało ładnie. Proszę o pomoc. Mile widziane koncepcje... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 musisz zrobić 3 rzeczy 1) Zmnienić temet 2) -||- Dział 3) Pokazać siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 czyli 1) Pojazd 3d: "NAZWA" 2) tu bym sie zastanowił bo w końcu to work in progress 3) dokładnie im mniejszy chamfer tym bardziej ostre krawędzie, interations dawaj na 2 bo pewno na tylu będziesz musiał skończyć ;) teraz dopasuje tylko rozmiar chamfera albo daj ich większą ilośc , pozdro i powodz(ianie)enia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord_wideer Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 U moja pomyłka, dzięki za pomoc coć poprawię i zamieszczę w pomocy. Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 wiec tak. sproboj zrobic siatke taj jak pokazuja czerwone linie. tam gdzie linie sa zielone, zrob chamfer. w zaznaczonych na niebiesko miejscach bedziesz musial zweldowac po dwa vertexy w kazdym ;> zrobilem male powiekszenie samego rogu, z ktorego to bedziesz wiedzial ktore vertexy zweldowac (najwygodniej target weldem) ;> pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 kome wydaje mi sie ze powinno byc tak bedzie lepiej nie wygladac:D:D(czytaj ja bym tak robil) te na rozowo usunac(jak zrobiles tak jak kome) te na zielono dac chamfera i bedzie ostro i bedzie ladnie:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 nielot007 - wlacz maxa i zrob obie wersje a nastepnie porownaj efekt ;> najlepiej wrzuc tutaj oba zeby Lord_wideer widzial co mu bardziej bedzie pasowalo ;> pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 hmmm tak teraz patrze i mysle;) on chce zeby tak to wygladalo?? bo ja myslalem ze ma byc ostro:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord_wideer Napisano 11 Luty 2005 Autor Share Napisano 11 Luty 2005 zdeżak chcem mieć wyjątkowy i autko po moich modyfikacjach. Cy z tym moge kontynuować na tym temacie czy musze zmienić na [pomoc]?, i jeszcze raz serdecznie dziękuję jestem wogule zaskoczony że tak chętnie pomagacie. Moim mażeniem jest być grafikiem ale mało wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 dobrze ze nie nauczycielem polskiego ;p Pokaz siateczke w koncu, i moze narysuj na szybko jaki ksztalt chcialbys miec w tym zderzaku, skoro nie taki jak na referce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi