Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

robie symmetry połówki mojej fury i dodaje mi symetrycznie ... ale cóś z tego jak ze złej strony .. chce miec symetrie po prawej stronie a mam po lewej , jak to zmienic ?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

domyślnie symmetry działa względem pivota obiektu. Więc masz dwie drogi:

1. Przestawić pivot'a

2. rozwinąć "+" przy symmetry, kliknąć w mirror i samemu ostawić gizmo, względem którego symmetry działa

A jeśli tylko o strony chodzi to w symmetry jest coś takiego jak 'flip'

Napisano

menu tools ---> mirror ----> Mirror axis "Y" ( lub taki ktory akurat ci pasuje ) clone sellection "copy"

Napisano
  VGT napisał:
domyślnie symmetry działa względem pivota obiektu. Więc masz dwie drogi:

1. Przestawić pivot'a

2. rozwinąć "+" przy symmetry, kliknąć w mirror i samemu ostawić gizmo, względem którego symmetry działa

A jeśli tylko o strony chodzi to w symmetry jest coś takiego jak 'flip'

a ja sobie ustawiam symmetry na jednym obiekcie, ustawiam mirror na 0,0,0 i jest super fajnie ale chcialbym skopiowac modyfikator symmetry i wrzucic do go innego obiektu jako instance (da mi ito ze np. gasze zarowke i w obu obiektach naraz sie to robi) to mi sie mirror w tym drugim obiekcie przestawia w jakies inne miesjce a powinien byc w 0,0,0 musze wtedy zaznaczyc symmetry w drugim obiekcie i wziasc make unique no a wiadomo co to mi zrobi a tego nie chce ? o czyms gdzies zapomnialem czy cos ?

Napisano

mozesz dac copy instance a potem paste instanced czy jak to tam idzie. bo nie wiem czy tak robisz czy przez clone i potem instance ?.

Napisano

możesz zrobic symmetry, ale musisz rozwinąć tą opcje i kliknąć mirror. następnie wypierasz właściwe odbicie ( X, Y, Z ) względem danego widoku

Napisano

obiekt nr 1 = robie symmetry klikam plusick i ustawiam na 0,0,0 tak jak ma byc teoretycznie wystarczy ze bede mial X=0 ale to bez roznicy.Wtedy jest wszystko ok co do obiektu nr 1 jest ladnie zrobione symmetry wiec klikam prawym na modyfikator i biore copy.

obiekt nr 2 = paste instanced i wkleja sie symmetry ale mirror jest w innym miejscu a jezeli go przesune to wtedy popsuje sie mirror na obiekcie pierwszym

Problem ? mirror w drugim obiekcie powinien byc rowniez od razu na x=0 a nie jest i nie wiem czemu.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.