Mirkowaty Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 Witam postanowiłem wystawić swoja ostanią wizualizacje i zobaczyć jak sie przyjmnie. Render wykonany w max R4,final render stage 0 reszta to photoshop. Załanczam czysty render i gotową kompozycję:) Z uwagi na licze prośby moich fanów (szczególnie Udynca) :) i obietnicę zamieszczenia poprawionych renderów zamieszczam nowe obrazki z dodanymi detalami i poprawionymi refleksami na szybach :>. Tym razem rendering wykonany w wersji stage 1, trawa full 3D generowana przez matkę naturę hehe czasy renderow to 27 i 15 h odpowiedznio dla klatek zaciemnionej i od strony nasłonecznionej. Pozdrawiam
Mirkowaty Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 trochę mi mama pomagała przy tym projekcie haha :)
Mirkowaty Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 poprostu połączyłem przyjemne z pożytecznym :P proszę o bardziej techniczne pytania !!
Chalek Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 Mały renderek, pusto dookoła, kiepsko wygląda odbijający się w szybach jednolity błękit, wstaw jakieś niebo. Ciasny kadr. [Lukx: jak masz pisać takie posty, to może lepiej nic nie pisz]
Mirkowaty Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 ok poprawiłem juz odnośnik do końcowej kompozyji!! mam nadzieję ze będzie ją teraz widać (ręce lux-a leżą obok mnie jeszcze ciepłe wiec wiecej postów od niego juz nie będzie haha)
Lukx Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 umie pisac palcami stop =) Ty mirek bierz sie za robote i koncz te domki ! =)
Dejot Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 render poprawny w sam raz do katalogu domków typowych. Projekt twój? sterylnie, ladnie, bez charakteru.....
MareG Napisano 16 Luty 2005 Napisano 16 Luty 2005 Ładny skomplikowany detalik i nagle - rynien brak! Dobrze zakomponowany, ale martwe szyby ujmują nieco realizmu. Jednak całość mi się podoba. Pozdr
Mirkowaty Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 Witam projekt nie jest mój ja wykonałem tyko wizualizacje :), brak rynien już mi wytknieto hehe wiec będzie poprawka, a szyby no cóż final render stage 0 to trochę stary render i trudno mi w nim uzyskać realizm ale przeżucam sie powoli na stage 1 wiec może jeszcze niedługo zaskoczę jakimś renderem
MareG Napisano 16 Luty 2005 Napisano 16 Luty 2005 ...a szyby no cóż final render stage 0 to trochę stary render i trudno mi w nim uzyskać realizm... Czyżby? Nie zwalaj na renderera. Wszystko kwestia ustawień szkła - nawet w Standart Mat / Scanline da się zrobić ładne okna. Ale równie ważne jest to, co się w nich odbija. Odbicie otoczenia zbliżonego do tego ze zdjęcia można "zamapować" na szyby Photoshopem - szybko i prosto, ale można też bawić się mapowaniem płaszczyzn odbijających się w oknach w programie 3d - do wyboru:) Pozdrawiam
Mirkowaty Napisano 17 Luty 2005 Autor Napisano 17 Luty 2005 hehe może tego nie widać ale właśnie odbicia próbowałem zamapować w photoshopie i wychodziła porażka :| a co do rendera to ma on dziwną skłonność do wywalania maxa w końcowym momęcie liczenia światła gdy scena otoczona jest półkulą z zamapowanym otoczeniem i do dzisiaj tego nie rozgryzłem chociaż sie ostro wgryzałem haha, albo nie liczy wogle fotonów albo sie wywala. Kiedyś liczyłem to na 2 razy tzn obliczałem swiatło i potem renderowałem wszytko już z otoczeniem ale teraz mi sie troche nie chiało kombinować. Pozdrawiam i dziękuję
MareG Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 jeśli zamykasz całą scenę w półkuli to musisz tą półkulę całkowicie wyłączyć z obliczeń GI Finala tutaj: > fR Parameters > MSP Parameters > EXCLUDE - to gwarantuje poprawne obliczenie światła i eliminację dodatkowych artefaktów na powierzchniach. Pozdrawiam
tomeg Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 sam projekt bardzo ładny.zmieniłbym ustawienie kamery ,aby lepiej było widać 2 scianę nie będzie tak płasko.
Mirkowaty Napisano 20 Luty 2005 Autor Napisano 20 Luty 2005 fR Parameters > MSP Parameters > EXCLUDE - jestem na 95% pewny że tak potraktowana półkula nie pojawi się na odbiciach materiału final rendera próbowałem obejść to stosując zwykły materiał raytrace ale to kończyło się wywaleniem maxa. Co do ustawienia kamery to nie miałem dużego pola manewru ustawienia kamery wyliczone są z camera match. Pozdrawiam i dziękuję
Gość Udyniec Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 Mirkowaty pokaż drugą stone domku i poprawione już rendery Pozdrówko Udyniec PS ": kiedy wracasz z tego Cypru?
Mirkowaty Napisano 7 Marzec 2005 Autor Napisano 7 Marzec 2005 ejo Udyniec twoje prośby zostały wysłuchane :D w pierwszym poście tzn na samej górze zamieszczam poprawione rendery i opisy PS wracam jak śniegi w Polsce zejdą :P
::::: maxczaku ::::: Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Witam Podoba mi się całość..naprawdę ładna praca. Kompozycja i wykonanie podadprzeciętne....ładne oświetlenie. Gratulacje.
Mirkowaty Napisano 7 Marzec 2005 Autor Napisano 7 Marzec 2005 hehe prosze wiecej takich postów to jak mód dla moich oczu !! Dzięki :P
Gość Udyniec Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Mirkowaty oby tak dalej. Niedługo bedą nowe tematy.
::::: maxczaku ::::: Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Przeczytałem wnikliwie niektóre posty i...... hmmm....muszę odpowiedziać jednej osobie a mianowicie Dejot-owi. Czysto, ładnie, bez charakteru.... hmmm.... a jak ma być ? coś co jest brudne, poobijane ma charakter ? Bo czegoś tu nie rozumie. Mirkowaty mam propozycje.... przeciągnij spraye-m albo jakąs farbą po tynku, bierz młotek z warsztatu i wywal kilka dziur w elewacji, dorwij łopatę z garażu ...przekop połowę trawnika, zbij szybę ...może wtedy scena bedzie miała charakter. Poza tym twierdzisz (Dejot) że to typowy katalogowy domek...jeśli chodzi o sam domek jako funkcja mieszkalna ok...ale jeśli chodzi o wykonanie to tu się grubo mylisz. Mam kilka katalogów z domkami. Część z nich to zdjęcia istniejących inwestycji a część to wizualizacje. Nigdzie ale to nigdzie nie znalazłem tak dobrze zrobionej wizualizacji jak Mirkowaty zrobił. Np. żeby podać przykład...mam katalog...firmy AtriumStudio, która oferuje domki typowe...i są pokazane wizualizacje. Katalog ma 500 stron...ale na ani jednej nie ma tak dobrze wykonanej wizualizacji. Tak jest..... ładnie, czysto i z charakterem.
Pr00zak Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 12 groszy odemnie, jeśli można: swietna wizualizacja typowego domku katalogowego. ponadprzecietne wkomponowanie w otoczenie render pierwszy z prawej: nie trzeba ulewy, żeby z kosza po prawej stronie dachu woda waliła strugami pozdro.
Mirkowaty Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 Dzięki maxczaku za słowa uznania :D - włożyłem w ten projekt mnóstwo czasu po to by nie wyglądał jak typówka bez charakteru i myślę że przeglądając inne moje prace da się to zauważyć. Co do systemu odprowadzania wody to moja praktyka w tym względzie ogranicza się jedynie do wizualizacji :P – następnym razem bardziej się postaram jeszcze raz dzięki i Pozdrawiam
MOTHMAN Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Witam. Rendery bardzo udane ; ) - mocno trzeba sie napracować żeby coś typowego wyglądało nietypowo - Nie żebym sie czepiał, ale brak mi chociaż namiastki chodnika, by sie nie przedzierać przez błoto w jesienną ulewe =]
Mirkowaty Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 sie wie mój błąd chodnik powien być :P, nie starczyło motywacji Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi