Kubaswielgus Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Czy jest możliwe narysować odcinek podając pierwszy punkt za pomocą myszki, a drugi określając już tylko kierunek myszką a odległość za pomocą klawiatury??
Pawelkos Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 w taki sposob chyba nie da sie tego zrobic ale moge sie mylic
Gość astony Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 w momencie przesuwania myszy, w dolnych polach koordynatyw XYZ zobaczysz liczbę jednostek, o którą przesunąłeś mysz
siwy Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 Czytalem ze mozna to zrobic ale trzeba wpisac maxscript ktory bedzie to robil (robiloby sie to tak jak w autocadzie). Ten skrypt jest w ksiazce "3dmax 6 skuteczne rozwiazania". Ja go przepisalem ale nie udalo mi sie go uruchomic i to zostawilem.
Marcin Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 ten skrypt to sie nazywa "trzymanie SHIFTA podczas tworzenia nastepnego wieszchołka ;]" ale to ejst tylko funkcja "orto" z Acada ... no jesli jest jeszcze cos tego typu to ja tez bym z chcecia prosil ;] kolejnym motywem ktory jest pomocny to "tape" tworzysz sobie helpers > tape i przeciągasz kierunek ... wchodzisz w modify i okreslasz jaka dlugosc ma miec ta linia ... wlaczasz snapa i zaznaczasz zeby przyczepial sie do vertexów o na takiej podstawie tworzysz sobie linię podobne metody stosuje sie w Cadzie ... to norma wiec przyzwyczaj sie ;]
Rekomendowane odpowiedzi