Jump to content

Brazil a Videopost - tylko u mnie nie działa?


Robertus
 Share

Recommended Posts

No własnie , jak w temacie. Ogolnie potrzebuje kilku efektów z VP (glow , highlights) ale nijak niemoge ich wyrenderowac. Albo scena z VP sie renderuje ale nie naklada efektu albo niemam w jego setupie podglądu.

Jak ktoś cos wie w tym temacie to prosze o naświetlenie :)

Z gory dzieki.

 

******* EDIT

Dodam ze dosc czesto przy zabawie z VP max sie wywiesza :/

Link to comment
Share on other sites

a ja mam inny problem. Video-post dziala bez problemu - almost. Kiedy w brazilu wlaczam ground csg i robie np. efekt glow na jakims jednym obiekcie, a nie na calej scenie to poza tym, ze swieci mi sie dany obiekt to jeszcze w scenie swieca mi sie jakies niewidoczne elementy(tak jakby ground csg odbijal cos w powietrzu, ale nie wiem). Kiedy uzywam normalnego maxowego plane-a to wszystko jest ok, ale jak to zrobic by moc uzywac csg z efektami i bez problemow

Link to comment
Share on other sites

Guest User190

Hmm.... napisać do discreeta, żeby zaczęli myśleć o użytkownikach brazila ;)

LOL to proste - max nie jest w pełni kompatybilny z brazilem.. albo brazil z maxem.. jedno z dwojga!

Link to comment
Share on other sites

 

...czy masz wlaczone secondary illumination i tam zaznaczone po prawej stronie costam atmospherics ? i inne takie ?

 

litosci, gdzie mam miec to secondary illumination, jesli chodzi ci o indirect illumination to mam wylaczone. Moja Brazylia to 1.0.0, chyba, ze chodzi ci o atmospherics w Common Parameters?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy