Napisano 25 Luty 200520 l No własnie , jak w temacie. Ogolnie potrzebuje kilku efektów z VP (glow , highlights) ale nijak niemoge ich wyrenderowac. Albo scena z VP sie renderuje ale nie naklada efektu albo niemam w jego setupie podglądu. Jak ktoś cos wie w tym temacie to prosze o naświetlenie :) Z gory dzieki. ******* EDIT Dodam ze dosc czesto przy zabawie z VP max sie wywiesza :/
Napisano 26 Luty 200520 l No z mojej strony powiem ze u mnie to dziala. Ale brazil robi dziwne rzeczy, mi nie dziala pare cos innego, co powinno dzialac :)
Napisano 4 Marzec 200520 l a ja mam inny problem. Video-post dziala bez problemu - almost. Kiedy w brazilu wlaczam ground csg i robie np. efekt glow na jakims jednym obiekcie, a nie na calej scenie to poza tym, ze swieci mi sie dany obiekt to jeszcze w scenie swieca mi sie jakies niewidoczne elementy(tak jakby ground csg odbijal cos w powietrzu, ale nie wiem). Kiedy uzywam normalnego maxowego plane-a to wszystko jest ok, ale jak to zrobic by moc uzywac csg z efektami i bez problemow
Napisano 4 Marzec 200520 l Hmm.... napisać do discreeta, żeby zaczęli myśleć o użytkownikach brazila ;) LOL to proste - max nie jest w pełni kompatybilny z brazilem.. albo brazil z maxem.. jedno z dwojga!
Napisano 4 Marzec 200520 l moze napisze bzdure , ale czy masz wlaczone secondary illumination i tam zaznaczone po prawej stronie costam atmospherics ? i inne takie ? ja pamietam ze mi vpost dzialal z brazilem idealnie ...
Napisano 5 Marzec 200520 l ...czy masz wlaczone secondary illumination i tam zaznaczone po prawej stronie costam atmospherics ? i inne takie ? litosci, gdzie mam miec to secondary illumination, jesli chodzi ci o indirect illumination to mam wylaczone. Moja Brazylia to 1.0.0, chyba, ze chodzi ci o atmospherics w Common Parameters?
Napisano 5 Marzec 200520 l nie ... to bylo gdzies w ustawieniach brazila i walsnie gdzies obok indirect illumination ... teraz to nie wiem dkladnie bo brazila nie uzywam od dawna ;]