Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No własnie , jak w temacie. Ogolnie potrzebuje kilku efektów z VP (glow , highlights) ale nijak niemoge ich wyrenderowac. Albo scena z VP sie renderuje ale nie naklada efektu albo niemam w jego setupie podglądu.

Jak ktoś cos wie w tym temacie to prosze o naświetlenie :)

Z gory dzieki.

******* EDIT

Dodam ze dosc czesto przy zabawie z VP max sie wywiesza :/

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 987
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No z mojej strony powiem ze u mnie to dziala. Ale brazil robi dziwne rzeczy, mi nie dziala pare cos innego, co powinno dzialac :)

Napisano

a ja mam inny problem. Video-post dziala bez problemu - almost. Kiedy w brazilu wlaczam ground csg i robie np. efekt glow na jakims jednym obiekcie, a nie na calej scenie to poza tym, ze swieci mi sie dany obiekt to jeszcze w scenie swieca mi sie jakies niewidoczne elementy(tak jakby ground csg odbijal cos w powietrzu, ale nie wiem). Kiedy uzywam normalnego maxowego plane-a to wszystko jest ok, ale jak to zrobic by moc uzywac csg z efektami i bez problemow

Napisano

Hmm.... napisać do discreeta, żeby zaczęli myśleć o użytkownikach brazila ;)

LOL to proste - max nie jest w pełni kompatybilny z brazilem.. albo brazil z maxem.. jedno z dwojga!

Napisano

moze napisze bzdure , ale

czy masz wlaczone secondary illumination i tam zaznaczone po prawej stronie costam atmospherics ? i inne takie ?

ja pamietam ze mi vpost dzialal z brazilem idealnie ...

Napisano

...czy masz wlaczone secondary illumination i tam zaznaczone po prawej stronie costam atmospherics ? i inne takie ?

litosci, gdzie mam miec to secondary illumination, jesli chodzi ci o indirect illumination to mam wylaczone. Moja Brazylia to 1.0.0, chyba, ze chodzi ci o atmospherics w Common Parameters?

Napisano

nie ... to bylo gdzies w ustawieniach brazila

i walsnie gdzies obok indirect illumination ...

teraz to nie wiem dkladnie bo brazila nie uzywam od dawna ;]