Napisano 25 Luty 200520 l Witam szanowne kolezanki i szanownych kolegow w moim jakze juz pewnie oklepanym temacie o chmurkach :) przeszukiwalem forum na ten temat, znalazlem kilka interesujacych rzeczy ale dalej mam problem. chmurki z fireeffect'a juz mnie nie kreca. pisaliscie jeszcze ze afterburn jest bardzo dobry ale to commercial i przez to ciezko go uzyc. czy sa jeszcze jakies inne sposoby na chmurki?? ponizej zamieszczam obrazek z chmurkami jakie chcialbym osiagnac (sam zrobilem to zdjecie :). dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi!!
Napisano 26 Luty 200520 l Awiesz co Polik, wlasnie ci mialem pisac na twojej bitwie ze "zastanawiam sie jak zrobisz chmurki" Bo sam jeszcze nie wiem jak ja zrobie w mojej scenie, a klimatyczne niebo to podstawa :) Ja sie pierw zorietuje czy afterburn albo pyrocluster nie ma demowersji, a w twojim wypadku jak masz takie ladne zdiecie to troche obrobki PSem i moze w post produckji je dodasz, Tylko ze musial bys dobrze dopracowac swiatlo w scenie zeby sie nie gryzlo... No dosyc mojego postu o niczym :)
Napisano 26 Luty 200520 l dreemscape czy jakoś tak on generuje ładne nieba ale trzeba się z nim troszke pomęczyć
Napisano 26 Luty 200520 l ladne generuje tylko tez komercyjny:)do jakiejs gazetki slyszalem byl bryce darmo-mozna wnim wygenerowac niebo w panoramie i na sfere wrzucic-ale zaraz rozlegna sie glosy ze bryce to zabawka albo ze sie nie nadaje-ja wkazdym razie tak robie i efekty nie sa zle.....czasami:)
Napisano 27 Luty 200520 l Efekty Bryce są nie wiele lepsze od fire efect lub particleclouds. Dreamscape robi doskonałe chmurki jednak nie jest doskonały, czasami potrafi zrobić naprawdę ochydne chmury, które są płaskie i nieciekawe. Nic tak naprawdę nie zastąpi zdjęcia lub podmalówki (mate).
Napisano 27 Luty 200520 l Autor Aha, wiec w sumie nie ma za duzo sposobow na dobre chmury :( Jak dobre to komercyjne a fireeffect juz niestety nie starcza. Moglbym wykorzystac zdjecie ale czy to nie bedzie oszukiwanie? Wolalbym stworzyc niebo samemu ... zobaczymy czy cos zdzialam :) Dzieki za wszystkie komentarze!! jak cos jeszcze wpadnie wam do glowy to piszcie!!!
Napisano 28 Luty 200520 l Darmowy Terragen robi chmurki, może nie są powalające, ale jak się trochę poustawia to wyglądają całkiem dobrze.
Napisano 28 Luty 200520 l Autor Dzieki Chalek za Terragen'a!! Programik jest maly i prosty ale daje rade :) Chmurki sa bardzo spoko.