Napisano 28 Luty 200520 l czy ktos z was robil to we wlasnym rigu ? jesli tak to w jakim sposob ? a moze znacie jakies wzory ktore stosujecie w skryptach to wyliczenia roznicy pomiedzy ik a fk ? dziekuje i pozdrawiam
Napisano 1 Marzec 200520 l W MAX w IK - Motion tab, mozesz wlanczac i wylanczac IK, poprostu w IK Solver wylacz Enabled i animuj FK, w Auto Key tworzy sie klucz jak wlanczasz/wylanczasz wiec mozna spokojnie od x do x miec IK, a potem FK itd scryptow niestety nie znam pozdrawiam rigujacego Wrocławianina :)
Napisano 1 Marzec 200520 l Autor W MAX w IK - Motion tab, mozesz wlanczac i wylanczac IK, poprostu w IK Solver wylacz Enabled i animuj FK, w Auto Key tworzy sie klucz jak wlanczasz/wylanczasz wiec mozna spokojnie od x do x miec IK, a potem FK itd scryptow niestety nie znam pozdrawiam rigujacego Wrocławianina :) witaj ZOMO rigujacy na dwoch kontynentach :)) niestety to jest sposob o ktorym rozmaiwalem tutaj z KRIS_R http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=12855 a mi chodzi teraz wlasnie o to lagodne przejscie z miedzy ik a fk i odwrotnie w sumie to juz wiem jak to zrobic lecz jesli ktos zna takie rozwiazania to nadal prosze o opisanie, dziekuje
Napisano 1 Marzec 200520 l a to przepraszam, nie do czytalem do konca, tak to jest jak sie siedzi po nocach :) Kris znalazl swietny sposob na to zeby wszystkie naraz uruchamiac, ale co do blending to poza osobnymi rigami nic nie slyszalem, a i sam takowego rigu nie mialem okazji robic. no teraz to rigujacego we wroclawiu :)
Napisano 13 Kwiecień 200519 l Też nad tym sie zastanawiałem... ale obawiam się, że nie ma w maxie na to sposobu.... próbowałem zmienic kontroler dla IK w Motion tab z Booleana na float... nie przechodzi ta operacja ;( W razie czego sam czekam na odpowiedzi w tym wątku ;) (Majka niestety pod tym względem lepsza...)
Napisano 14 Kwiecień 200519 l Autor problem rozwiazalem piszac skrypt ktory rig-uje lancuch kosci na podobnej zasadzie jak jest to w puppet shopie tak samo jak tam za pomoca suwaka reguluje przejscie z IK na FK pozdrawiam