Napisano 1 Maj 200321 l dzieje sie u mnie coś dziwnego po renderingu brazilem! niektóre części zmienieniają kolor na jaskrawo zielony! mieliscie kiedys coś takiego? dzieki!
Napisano 1 Maj 200321 l ale tylko widoczna jest ta zieleń w oknach roboczych.Na renderze jest w porządku.To samo mam i mnie to nie wadzi. Pozdrawiam
Napisano 9 Grudzień 200321 l Wyciagnalem tego posta z historii bo cos malo tu pisano a ja taki sam problem mialem. W viewporcie w trybie smooth podgladu po kazdej operacji w maksie (poruszenie obiektem, obrot perspektywy itp.) okienko robilo sie przepalone roznymi kolorami. Ogladam sobie model obracam perspektywa i wszystko zulte, ruszam raz jeszcze wszystko czerwone, znowu biale, zero orientacji w scenie, podglad mozliwy tylko w wireframe. A dzialo sie tak na winfast gf 5200 fx na roznych sterownikach ale tylko na sprzetowym ogl i dx wspomaganiu w maxie. w heidi wszystko ok. Jak zmienilem karte na gf 4200 ti chodzi pieknie (o niebo lepiej od fx) a z maxtreemami wymiata az milo. Rozszyfrowalem skrot GeForce FX to pewnie od brzydkiego angielskiego slowa fuck, cenzura x zamienila trzy ostatnie literki :)
Napisano 10 Grudzień 200321 l Ja moja ti 4200 palita znalazlem w... empiku, w malo popularnych sklepach i na www.benchmark.pl maja jeszcze stare zapasy. Wiem ze to temat to dzialu hardware ale tam juz pisalem. Cena za taka ti to jakies 660PLN i w necie spada. Maja fx kupilem chyba za 500 i byl to wielki blad. Jak ktos ma kase to polecam zamiane. Zupelnie inna jakosc pracy.