Napisano 4 Marzec 200520 l Hej od 4 dni mam problem dysk 120GB podzielony kiedys na partycje 80 i 40GB Mam nowa plyte Asusa P5AD2_E Zainstalowalem WinXP na zupelnie innym dysku poniewaz okazalo sie ze instalator windowsa nie widzi mi partycji na tym 120GB dysku Rozpoznaje dysk, ale nie widzi partycji, a chcialem na ta 40BG polozyc dysk. Po odpaleniu systemu na innym dysku, sprawdzilem ten 120GB dysk Partition MAgic 7 okazuje sie ze on tez nie widzi partycji tylko jako calosc. Do tego PM7 nie moze nic z tym zrobic, wszystkie opcje sa nieaktywne jesli chodzi o ten 120GB Moze PM7 nie widzi tak wielkich dyskow? co zrobic zeby instalator widzial partycje na tym dysku ? Moze musze utworzyc tzw partycje systemowa ? ale jak ? pozdrawiam FotoAs
Napisano 4 Marzec 200520 l Moze usun partycje z poziomu dosa i zaloz na nowo. Ewentualnie po drodze sformatuj. U mnie taki zabieg pomogl z moja 80. Gdy mialem uzywana 10 (z odzysku ale dzialala), byly na niej jakies pochrzanione partycje. W tym wypadku wystarczylo usunac i zalozyc nowe partycje w instalatorze XP'ka.
Napisano 4 Marzec 200520 l greets oj oj 120 GB :) a moze zrobil sie z niego tzw dysk dynamiczny? (nie miales systemu na nim prawda?) wtedy nic z nim ani instalator nie zrobi ani partition magic... mozesz oczywiscie usunac partycje w cholere jezeli ci nie zalezy na danych jezeli jednak tak to powinienes podlaczyc ten dysk do jakiegos WinXP ale koniecznie PRO i tam w narzedziach administracyjnych i menadzerze dyskow chyba uzyc opcji importuj dysk dynamiczny czy cos takiego nie pamietam dokladnie jak to jest...ale jak poszukasz sobie w windowsowym helpie "dysk dynamiczny" to bedziesz wiedzial co dalej... jak by co to pytaj smialo powodzenia hyhy
Napisano 4 Marzec 200520 l Autor hej wlasnie w helpie windowsa XP Pro nie ma nic na temat dynamic disk Dokladnie tak jest jak piszesz Quadysz, na tym dyski nigdy nie mialem systemu a dwie partycje sa dynamiczne. Z nimi jest problem. Jak to zaimportowac ? nie moge nigdzie znalesc info na ten temat, gogle mi nic nie mowia F1 w klawiaturze tez .. co jest kurde ? Problem w tym ze nie mam gdzie zrzucic tych 80Giga z jednej partycji a 40Giga jest sformatowane i puste i czeka zeby zainstalowac tam system ale dupa zbita bo dynamika nic nie widzi mam wlasnie Partition Magic najnowszego i to samo siano. Nikt nic nie widzi. rany blood.... _ wlasnie to narzedzie z XP zupelnie nie daje rady w moim przypadku a na dosie sie nie znam za bardzo. Taki no'dos user ze mnie fotoas
Napisano 4 Marzec 200520 l u mnie jak byk w windowsowym helpie jest temat 'dyski dynamiczne' :) hyhy dobra ale musisz miec WINDOWS XP PROFESSIONAL bo HOME nie obsluguje takowych...tu: http://total.bukox.dmkproject.pl/download/2/1/ znalazlem NTFS4TC - moze pomoze ale nie gwarantuje.. w sumie to nie mam pojecia :D ale upewnilem sie za to ze w panel sterowania/ narzedzia administracyjne / zarzadzanie komputerem/ menadzer dyskow musisz kliknac na ten feralny dysk logiczny i wybrac opcje " IMPORTOWANIE OBCYCH DYSKOW" powinno zadzialac... tylko nie wiem czy to ci rozwiaze problem bo nie wiem czy mozna taki dysk skonwertowac na "normalny" ech ten windows.. bill4ever :) greets ps. link do googla ale nie przegladalem go za bardzo wiec nie wiem ile informacji ci sie przyda.. ale costam jest... http://www.google.pl/search?hl=pl&q=windows+dyski+dynamiczne&btnG=Szukaj&lr= powodzenia.. uwielbiam takie zabawy.. ech
Napisano 4 Marzec 200520 l Autor slicznie dziekuje za pomoc Quadysz jesli teraz nie poradze to po prostu dokupie sobie kolejny dysk przekopiuje tam dane i zaformatuje sie na smierc z pozndowieniami Fotoas