Napisano 7 Marzec 200520 l witam po przeinstalowaniu systemu natrafil mnie dziwny problem wiec maxiu sobie sie wywala podczas zapisu do pliku jak i podczas autosavea weim ze jest to spowodowane czyms specyficznym i chyba bylo opisywane na forum ale dawno , i nie moge znalesc tego tematu mam WinXP sp2 ... i szlag juz mnie trafia bo chce sie wyrobic ze scena na light contest ... help ? ;] ---Edit--- dobra .. sciagam windowś update z mikro kupy ... mam nadzieje ze pomoze
Napisano 7 Marzec 200520 l Nie wiem jakiego max maxa, ale na ten przyklad na cgtalku jest watek gdzie ktos przytacza zalecenia discreetu zeby do maxa 6 nie stosowac przypadkiem Win XP service pack 2.
Napisano 7 Marzec 200520 l Autor mam maxa 7 i do tej pory chodzilo pieknie na XP sp2 tylko qrw!#% to juz mnie dobija bo WinKupa ubdate tez nic nie pomoglo ... ustawilem sobie wszystko cacy : fastdetect /3GB , swap file na 3 GB i dajel cos mu nie pasi ...
Napisano 7 Marzec 200520 l takrze tak miałem ale u mnie pomagało zmienianie formatu mam nadzieje że mamy ten sam problem bo jak nie to pomysłów nie mam
Napisano 8 Marzec 200520 l nie ja to zapisywałem w formacie tak jakby nie istniejącym np: *.render dopiero potem w windowsie zmieniałem rozszerzenie i wszystko było dobrze
Napisano 8 Marzec 200520 l przy kazdej scenie sie wyklada? moze czas na format i na przyszlosc zabezpieczyc sie acronis trueimage :)
Napisano 8 Marzec 200520 l Autor jak ja odpale maxa i zrobie boxa , odrazu zapisze to wyklada ... ;] juz nie mowiac o dalszej pracy bo i tak sie wylozy na autosave ;] format ? ble , no co ty ... to sie stalo nagle po reinstalce systemu ... i watpie zeby byl to problem dysku ... a tym bardziej ze zapisywalem tez na tym moim drugim malym badziewie 4 gb ;] a co do acronis trueimage to nie wiem ... narazie mi to nie potrzebne ;]
Napisano 8 Marzec 200520 l jesli po reinstalce to moglo sie "co$" nie do konca dobrze zainstalowac ;) moze sp2 albo java od sun`a?
Napisano 8 Marzec 200520 l Autor hmm teraz to sie te kurczaki popieprzyly ;] okazalo sie po wielu reinstalacjach i testach ze to wina (?!) UI :D tak wlasnie costumowy interface uzytkownika moze byc przyczyna błędów podczas zapisu pliku ;] super ... nie wiem ... cos z tym zrobie moze jakos sobie poradze ;]
Napisano 8 Marzec 200520 l Autor Problem sie rozwiązal co bylo nie tak ? a no kilka zzeczy ... po : 1. przeniesienie takich rzeczy jak command panel , main toolbar , Material ewditor i render dialog na drugi monitor powodowalo crash przy zapisywaniu sceny 2. mialem ustawione 16-bit color w sterowniku wyswietlania ... ustawienie na 32 pomoglo a wiec ... na 16 bitach mozna pracowac spokojnie jesli nie masz 2 monitorow i nie ruszales UI ... po jakiej kolwiek zmianie juz sie wysypuje podczas zapisu ale mozna to naprawic ustawiajac 32 bitow dla ekranu ;]