Napisano 11 Marzec 200520 l Oki .. modeluję woozek splinami i mam takie miejsce - nie jedno , ale coś takiego jak jest na rysunku : i są to spliny . Chciałbym widoczne tam dwa punkty- wierzchołki zweldować. No i weld nie działa, a fuse'a nie chce stosować , bo potem jakieś podwójne wierzchołki sie robią i inne bzdury . Jak położe mesh to wyjdzie na bank że nie weld . Jak to zrobić Panowie plz pomóżcie , bo we mnie się gotuje żeby modelować , a tu robota stoi. Dzięki Kuba
Napisano 11 Marzec 200520 l Zweldować można: - dwa sasiednie wierzchołki na jednym spline'nie - dwa końcowe vertexy jednego lub dwóch różnych spline'ów Twoja sytuacja nie pasuje do żadnego z tych rozwiązań. Nie da się tak zweldować vertexów aby wychodziły z niego 3 lub więcej spline'y. W tych przypadkach stosuje sie fuse.
Napisano 11 Marzec 200520 l Autor celem wyjasnienia może jeszcze ... to po lewej to powyciagany spline z side view samochodu i kawałek tylnej szyby. . Hmm chyba .... sęk w tym , że to były 2ie inne linie i ja zattachowałem. Jedna z nich była zamnknięta , a druga nie , co nie powino mieć znaczenia raczej. Jeszcze tu przykład: http://max3d.pl/tutoriale/kurs124/pic2.htm na top view z tyłu .. ma coś takiego jak 3 linie w jednym wierzchołku.. Dzieki za szybką odpowiedz , może jeszcz coś tu zmajstruję dziś :)