Chalek Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Skończyłem tą pracę już, bo nie mam na nią czasu, a i siły powoli mi się do niej kończyły. Lepiej było to skończyć niż skazać na wieczne czekanie na lepsze czasy. Tu jest WIP: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=13289&page=1&pp=40 Dzięki wszystkim za komentarze i rady. Szkoda, że nie udało mi się wszystkich zrealizować, bo większość była na prawdę słuszna. Sporo rzeczy wymaga tu poprawki, dopracowania itd, więc nie jestem całkowicie zadowolony z tej pracy, ale z drugiej strony myślę, że nie jest źle i wygląda to dość przyzwoicie. Soft to 3ds max 7, Vray, ZBrush i Photoshop Większy obrazek lepszej jakości jest tu: http://www.michalkonwicki.webpark.pl/jajo/full.jpg
F'Uriel Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 no fajne, takie troche jak z obcy i predator :) tylko mi sie tak wydaje ze to jajko jest niewymiarowe do tego za nim pomieszczenia Nie wiem jak ma wygladac prawdziwy inkubator z jajkiem obcego w srodku wiec nie moge zbyt dokladnie ocenic :P
Ferdkowaty Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 No nawet udała ci się praca. Wygląda przyzwoicie, ale jak sam napisałeś wymaga trochę poprawek.
KLICEK Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Jest fajnie, ale zeby bylo jeszcze fajniej moim zdaniem powinienes zrobic jakiegos robaczka , stworka w srodku i potraktowac skorupke swiatlem plus sss zeby tak fajnie bylo widac tego robaczka (potworka) w srodeczku byl by klimacik ;)
Gość raminez Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 skorupa i podnoze tajemniczej postaci maja takie same tekstury ...i to nadodatek malo ciekawe ...widzialem w Wip'ie ciekawsze rendery Twojej pracy ...inkubator lub pomieszczenie jest ekstra ale nie tytulowe jajo ..pozdro
yasser Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 super, ale tyle softu do stworzenia tego ci było poterzebne ?
MareG Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Jak autor napisał - skończone na szybko i na siłę... Mnie nie przekonuje to co widzę. Brak głębii - jajo wygląda jak nalepka na szybie :\ Na szybie - której w zasadzie kompletnie nie widać. Gdyby w szybie odbijały się elementy / światła otoczenia (laboratorium) obraz natychmiast stał by się bardziej realistyczny. W ten sposób gotowa - niezła scena została zupełnie nie wykorzystana. Ale może przyda się na zaś... ;) Pozdrawiam
Knysha Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 ... Na szybie - której w zasadzie kompletnie nie widać. Gdyby w szybie odbijały się elementy / światła otoczenia (laboratorium) obraz natychmiast stał by się bardziej realistyczny... O to, to :P. Niepotrzebnie robiles tak szybko - moze przysiadziesz jeszcze nad tym? W tym momencie jest ciekawie, ale jakbys przysiadl i popoprawial pare rzeczy, efekt bylby jeszcze lepszy :). Przemysl to. Pzdr
Chalek Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 Dzieki za wszystkie komentarze. KLICEK: pewnie, żę byłoby fajnie, ale chciałem/musiałem już skończyć. raminez: materiał macki i jaja jest trochę inny, widać za mało inny. yasser: jakie "tyle"? W maxie powstała większość, Zbrush do wymodelowania detali jaja i macki i stworzenia mapy displ. Photoshop do tekstur i "postprodukcji", a VRay to rpzeciez renderer, musiałem to czymś wyrenderować. MareG: Muszę się niestety zgodzić z tym co napisałeś w większości. Mimo to nie uważam pracy za złą i jestem z niej (nie do końca) raczej zadowolony.Na pewno przydałoby się przyściąść bardziej. Lt.Knysha: jak wyżej.
Tomek Kosiorek Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 blado-cielito-przezroczyste jajo i bladozielonkawa-zylkowana macka z specularami i byloby fajniej chyba-tak troche pluszowe to:)
Chalek Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 Faktycznie, pewnie tak by było lepiej. Mam jeszcze w głowie sporo pomysłów na podobne paskudztwa, więc na pewno coś jeszcze blado-cielito-przezroczysto-bladozielonkawo-zylkowanego jeszcze zrobię. :]
kurt_hectic Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 dziwna praca, ale ogolem nie najlepsza 66\100 - jak gl. rzecza w scenie sa textury to tzreba je dopracowac na maxa! - a ty tego nie zrobiles....ogolnie tez nienajlepiej ten zielony glut ;P... przyloz sie !
Kulki Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Ja bym jeszce troche teges nad oswietleniem i ten pierwszy plan troche dziwny.
Rekomendowane odpowiedzi