mega Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 w jaki sposob zanimowac kamere aby np. zanimowac najpierw rzut z gory danego obiektu a nastepnie plynnie przechodzic kamera w dol pokazujac na koncu rzut z boku.
F/X Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 chyba źle zrozumiałem bo pytanie wydało mi się banalne może jakieś screeny?
mega Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 pewnie dobrze zrozumiales bo zdaje sobie z tego sprawe ze zapewne jest to banalne do tego stopnia az przeraza mnie zobczyc odpowiedz...
Kris_R Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 W maxie jest taki guziczek Auto Key... na samym dole lekko z prawej strony Gdy go klikniesz powinien się zrobić czerwony podobnie jak obrys aktywnego okna. Od tej chwili zmiany wprowazone w scenie zostaną zapamiętane przez maxa.... na samym dole ekranu jest listwa czasowa... taki suwak. Jeśli w pierwszej klatce ustawisz kamerę od góry (kamerę musisz stworzyć z panelu Create i wstawić do sceny) a następnie przesuniesz suwak na listwie czasowej i przy włączonym Auto Key przesuniesz kamerę to zmiana położenia w czasie zostanie zapamiętana i animacja gorotowa :) wystarczy wcisnąć play by zobaczyć podgląd w oknie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi