gucias Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 dobra oto COBRA zrobiłem ją w Blenderze 2.36 ....(patrz WIP) ..może nie jest doskonała ale to co mi się podoba uważam ją za skończoną i już nic nie poprawiam pozdro COBRA 1 COBRA 2 COBRA 3 COBRA 4 COBRA 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Wow jak na blendera to ła.... tfuuu w ogóle ładnie ładny model materiały może nie takie ale co tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WojciechZ Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Podziwiam pracę własnie. W blenderze nigdy mi się nie udało takiego efektu osiągnąć. Mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SID-Qula Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 fajne jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Widać trochę błędów dla przykładu: reflektor lekko "kwadratowy" i drzwi nie przylegające odpowiednio do całości na 1. renderze, ale ogólnie i tak ładnie. ps. mogłeś to jeszcze w Ps`ie obrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reVis Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Fajnie to wszystko wygląda, no lae parę niedociągnięć jest :) Nie ma rzeczy doskonałych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Jeśli renderowałeś w yafrayu to chyba nie za bardzo się postarałeś... materiały strasznie kuleją. jak model - nie wiem, bo go spod rendera nie widać :> ale i tak miło że Blender czasem tutaj zagląda. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 16 Marzec 2005 Autor Share Napisano 16 Marzec 2005 nie użyłem Yafraya. render prosto z Blender Internal...nawet nie poprawiałem nic w Gimpie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 torche jak zabakwa, podoba mi sie tylko miniaturka o obrazek nr 5. opony jakies dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Nie moge Ci wybaczyc ze dales takie plaskie zdjecie na tlo... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Jestem ciekawy jak wygląda czerwony metalik na tym .... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 16 Marzec 2005 Autor Share Napisano 16 Marzec 2005 ano na czerwono to wygląda tak....wiem wiem wciąż są błędy..ale trudno już nic nie poprawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 Kurcze nie wiedzialem ze w blenderze mozna takie piekne rzeczy robic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 jeszcze jeden isiota mi powie że jest zaskoczony, bo nie wiedział że można robić takie ładne rzeczy w blenderze, to go znajdę i powieszę :/ W ten sposób pokazujecie tylko swoją niewiedzę i ignorancję. Blender w połączeniu z yafrayem daje dość potężne narzędzie, którego jedyną wadą, chociaż dość bolesną, jest interfejs... przy okazji pranę przypomnieć o tym, że taki zestaw może chodzić na systemach z prawdziwego zdarzenia oraz co jest najdziwniejsze jest całkowicie darmowe. Niestety przez to że niewielu zawodowych grafików pracuje na Blenderze (ale są tacy) ilość "imponujących" prac jest relatywnie niewielka do potencjału programu. koniec OT. gucias - zmierz się z yafrayem, bo renderki z Blender Internala nie grzeszą realizmem. Wydaje mi się też, że troszkę dużo bugów w siateczce na samochodzie. Postaraj się połatać go, bo krzywo odbija enviroment i przez to psuje efekt. btw. ciekawe obrazki o podobnej tematyce (Blender+yafray) http://yafray.org/sec/8/gallery/original/63_speedtiti.jpg http://yafray.org/sec/8/gallery/original/61_speedtiti.jpg http://yafray.org/sec/8/gallery/original/53_richie.jpg http://yafray.org/sec/8/gallery/original/49_richie.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 24 Marzec 2005 Autor Share Napisano 24 Marzec 2005 wiem wiem Yafray jest jednak lepszy niz Blender Internal bo HDRI obsługuje i wogóle ma GL, a BI nie.. siateczka aut (chociaż się starałem ) jest gdzieniegdzie niedoskonała ale już mi się nie chce poprawiać tej pracki......w następnej się bardziej postaram a tak przy okazji : Interfejs blendera wcale nie jest trudny i nie jest żadną wadą tego programu....jakby się tak dokładnie przyjżeć to jest bardzo prosty i logiczny tylko że ludzie przyzwyczaili się do windowsowych standardów i trudno łykają jakiekolwiek inne rozwiązania....opanowanie interfejsu blendera zajęło mi jakies 3-4 dni nie pamiętam dokładnie.... (moja osobista galeria na http://www.blender.pl) TUTAJ JEST CAŁY MÓJ DOROBEK Z BLENDERA miłego oglądania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Futro Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 no fajno..tylko uwazam, ze jednak jest przynajmniej jedna rzecz, ktora musisz poprawic:P samochod wyglada jak resorowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi