xeav Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Co lepiej wybrać/jakie są różnice...........MeshSmooth, TurboSmooth
blood_brother Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 O ile dobrze pamietam to nie ma ronicy z wyjatkiem predkosci uzyskiwanej w viewportach po zastosowaniu.
Chalek Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Turbo jest szybszy, ale jest zrobiony raczej do podglądów, animowania itd, a nie do finalnych renderów.
blood_brother Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Dlaczego niby turbo sie nie nadaje do finalnych renderow??
Chalek Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 Nie napisałem, że się nie nadaje, napisałem, że został zrobiony w innym celu. Nie sprawdzałem, czy się nadaje, czy nie.
Reanimator Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 TS ma mniej ustawien i - jak udowodnil ktos na CGTalk - czasem troszeczke inaczej zageszcza siatke. Dlaczego ma sie nienadawac do finalnych renderow? Jezeli ktos nie potrzebuje wykorzystywac narzedzi MS to w czym problem?
xeav Napisano 21 Marzec 2005 Autor Napisano 21 Marzec 2005 ...czyli tylko to, że w viewportach możliwy jest podgląd z wykorzytaniem TS.... dzięki za odp
Gotham Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 Używaj turbosmooth z wyjątkiem sytuacji w której potrzebujesz narzędzia które ma tylko meshsmooth (czasem się jeszcze przydaje). To co powiedział Chalek to z całym szacunkiem... bzdura. Pozdrawiam,
Chalek Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 A to bardzo przepraszam jesli kogos wprowadziem w blad. Gdzies cos kiedys przeczytalem i powtarzam jak glupek...
Rekomendowane odpowiedzi