arev Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 czesc wszystkim, oto moja druga praca na forum - głośnik dwudrożny. calosc zajela mi okolo dnia... prosze o pomocne komentarze i wskazowki :) pozdrawiam
Muhaho Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 Sam model calkiem fajny, nie wiem czy skupiales sie tez na oswietleniu sceny bo jest slabiutkie... Zapodaj tez jakis AA. Pozdrawiam !
MareG Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 Chyba wszystko poprawnie:) Plecionka kewlaru mogłaby być bardziej czytelna (mieć swą grubość i strukturę) Całość mogłaby być ciekawiej zaprezentowana... Pozdrawiam
arev Napisano 22 Marzec 2005 Autor Napisano 22 Marzec 2005 Muhaho: niebardzo sie skupialem na swiatelkach ;) jeszcze mi to nie idzie za dobrze, ale obiecuje popracowac nad tym MareG: membrana (w tym konkretnym glosniku, ktory spoczywa w mej szufladzie) nie jest z kevlaru tylko z tektury :D:D:D a tak serio to thx za komentarze ;)
masater Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 wiesz co jak co ale takiego głośnika to ja w życiu nie widziałem (a troche głośników widziałem ;) ) ale cóż światełko niciekawe, materiały nieciekawe, prezentacja modelu nieciekawa :). Sam model zdaje się być ok.
arev Napisano 22 Marzec 2005 Autor Napisano 22 Marzec 2005 masater: skoro "sma model zdaje się być ok" to co takiego jest w tym glosniku czego w zyciu nie widziales?
masater Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 mówiąc "model" mam na myśli model (to co tworzysz w programie :) ) , jego wykonanie etc. Po oględzinach wstępnych nie żucają się w oczy żadne bugi. Natomiast takiej konstrukcji głośnika, jaką przedstawia ten model, w życiu nie widziałem :)
arev Napisano 22 Marzec 2005 Autor Napisano 22 Marzec 2005 :> masater: bez urazy, ale wychodzi na to ze widzialem wiecej glosnikow niz Ty ;) przynajmniej o ten jeden, co do reszty to z braku doswiadczenia nie smiem sie sprzeczac, ale za konstrukcje glosnika recze, powiedzmy prawym uchem... pyzdry
DarCon Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 Pogodzi tą dyskutę jeno zdjecie owego głośnika
Salvator Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 masater dał ciała, ale wybaczymy mu. btw. widziałem kilka podobnych głośników :> razi mapowanie membrany, whatever kevlar czy tektura, nie powinno się rozciągać ;] przy takim zdjęciu przydałby się DOF. bez tego dość nienaturalnie wygląda.
arev Napisano 23 Marzec 2005 Autor Napisano 23 Marzec 2005 :> co to jest DOF ??? mowcie do mnie "duzymi literkami" bo nie znam sie jeszcze :) ale wszystkim dziekuje ;)
Nimrod Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 Depth of Field w ustawieniach kamery bodajze jest.
arev Napisano 23 Marzec 2005 Autor Napisano 23 Marzec 2005 mam tylko "Field Of View" (moja maksiu jest stary (R3)) nie wiem czy to to samo, robi cos z perspektywa...
Rekomendowane odpowiedzi