Napisano 25 Marzec 200520 l Zrobilem juz wiele duperelek w Rhino ale zadnej za zadne skarby nie potrafilem pozadnie wyekspotowac do Maxa 7... mozecie mi powiedziec jak Wy to robicie? moze jakims zewnetrznym programem... POZDRAWIAM
Napisano 25 Marzec 200520 l zewnetrznym ? ;] a po co zewnetrznym skoro masz miliony formatow exportowych ? stl , 3ds , dwg , iges , itp ... przejzyj formaty exportu rhino i formaty importu maxa ;] no i oczywiscie musisz pocsiczyc z exportowaniem zeby dobrac odpowiednie wartosci do odpowiednich modeli ;] np. domki gdzie nie ma zadnych zaokraglonych powieszchni i same kwadraty to exportuj dwg ... za to skaplikowane modele ja lubie exportowac do stl ... musisz sam sobie powybierac ... mozesz takze uzyc programu polytrans ... ;]
Napisano 25 Marzec 200520 l ja tam wiekszosc meshem czyli *.3ds ekspotrtuje czasami trzeba w maxie kilka rzeczy poflipowac i poweldowac ale generalnie wychodzi dobrze chocialz takowe meshe duzo ważą w maxie ^^ pozdro
Napisano 26 Marzec 200520 l Autor Dlaczego gdy exportuje do stl to max mi sie wiesza przy eksporcie i nie odpowiada?
Napisano 26 Marzec 200520 l a *.iges nie dobry? nurbsy wchodza i mozna regulowac poziom teselacji juz w maxie
Napisano 26 Marzec 200520 l 1.no to wiadomo ze iges by byl najlepszy do importu o ile max by go dobrze przyjmowal a tak nie jest i tu zostaje Npower translator blizej zwany rhino2max ale tez czasami nie radzi sobie z importem mocno skomplikowanych elementów no chyba ze sie go specjalnie pomodyfikuje juz w rhino by ladnie i bez komplikacji byl dobrze odczytany a + piekna caglosc powierzchni bo jest renderowany jako nurbs - Jest platny. 2. .3ds daje rade czesty problem z zachowaniem ladnej ciaglosci pomiedzy surfami bo kazdy element jest osobno ale mozna poweldowac wertexy kiedys do maxa 4 i 5 byl znaczy jest importer 3dm (oczywiscie tylko mesh i to w wersji v2) ktory znosil ograniczenia .3ds ale niestety dla maxa 6 i 7 niema + nie trzeba zadnych pluginow - minus max ilosc facesów 65000 naszczescie rhino automatycznie rozdziela na inne obiekty i wystarczy z atachowac. 3. .STL format prawie ok tylko ze automatycznie welduje wszystkie wertexy i czesto w saitce jest kupa bugów - i + ciezko okreslic ;)