Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Sorry za mała rozdzielczosc, ale to tylko probny render. Probuje oswietlic scene przez hdri.

Mam maxa 5 i brazila 1.0. Wg zalecen tutoriala dotyczacego tego zagadnienia. Wstawilem

mape hdri do material editora, mapownie environment spherical, potem przez instance do

envrinmnent map. Byl to plik set1_all25.hdr. Zaslonilem scene przez geosphere, mat 2-sided,

material na plane i teapota to brazil standard i 2-sided, jako refleclt mapa raytrace. Zrobilem exlcude

sfery w local exclude materialu, a w brazil luma server ustawilem Direct ilum + skylight,

indirect ilum + skylight, shadows i przez generator exclude wywalilem geosphere i plane.

W zakladce skylighj: use enviroment settings. Ground plane - wyłączony. Zrobilem render

i bardzo sie zdziwilem gdzy zobaczylem cos takiego: Gdzie tkwi błąd?? Dodam, ze zrobilem

przyciecie teksrury w material editorze. Dlaczego mam takie \"zadrapania\" i brudy na renderze?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

I to jak przycialem mape hdri:

Napisano

[ nie wiem czy oto chodzi...ale sproboj zrobic tak...tzn w material Editor przy materila ustaw Self Color na Czarny.....

pozdr

Napisano
Dlaczego mam takie \"zadrapania\" i brudy na renderze?

boś czajnika przed renderowaniem nie umył... hiehiehieheiheihie...

oczywiście zartuje i pomóc nie potrafie

zdroofko [piwo]