Dibo Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 Final Render czy Brazil. Który lepszy/szybszy? Szybszy to mi sie chyba wydaje ze Final Render ale moze sie myle
Gość User190 Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 To zalezy od ustawien - przy zlych ustawieniach brazil strasznie zamula!!
Pablo Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 Mati...to moze dasz te DOBRE ustawienia :) gdzie Brazil nie zmaula... pzodr
Arnet Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 Finalrender jest elastyczniejszy w doborze parametrów jakościowych, a co za tym idzie planowny czas renderingu jest łatwieszy do przewidzenia... poza tym pozwala usykać prace na wysokim poziomie w czasie duzo krotszym niż Brazil. Natomiast jesli chodzi o super realistyczne rendery to chyle czoła przed Brazilem. Cheers [piwo]
Pablo Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 Arnet i tu sie mylisz :P:P....najrealistyczniejszym renderrem jest.......... Mental Ray:)))...tyle ze BAAAAARDZO czasochlonny jeste rendering :(((( pozdr
fotoas Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 niektorzy scanlinem robia realistyczne rzeczy i ladne zastanowcie sie w czym problem ile razy mozna o to pytac ?? panowie.. na wszystkim sie da zrobic fajnie ostatnio w Blenderze widzialem takie cacko ze mi opadla szczena brazil,FR, V-ray to scisla czolowka i ida leb w leb Mental jest juz tutaj Jaguarem,mercedesem i nie ma co wiecej o nim gadac, bo wiadomo ze nie jest dla wszystkich pozdro fotoas
Arnet Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 Originally posted by Pablo Arnet i tu sie mylisz :P:P....najrealistyczniejszym renderrem jest.......... Mental Ray:)))...tyle ze BAAAAARDZO czasochlonny jeste rendering :(((( Pablo.. nigdy nie mialem okazji testowac Mental Ray\'a dlatego sie nie wypowiadam, chcociaz widzialem kilka obrazków \"wyplutych\" przez ten renderer.. i przyznaje, że są przedniej klasy!
Gość User190 Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 Pablo - żaden z nich nie jest dla wszystkich, popatrz na ceny :-) A co do ustawień brazila.... trzeba się nauczyć co za co odpowiada i kombinować przy różnych rodzajach scen - ot, cała filozofia! :)
Luchu Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 to nie lepiej zebyście wszyscy razem napisali fajnego tutka o brasilu i jego ustawieniach. napewno wiele osób by sie ucieszyło (w tym i ja:D)
hump Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 Luchu Mati juz popelnil jeden tutorial, wprawdzie nie kompletny ....ale wiesc gminna niesie,ze bedzie ciag dalszy. poszukaj u niego na stronie
Gość User190 Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 Jak bardzo chcecie, to moge udostepnic jeszcze niedokonczona czesc 2... ale jak mowilem to jest jeszcze nieskonczone, wiec wolalbym raczej nie ;-))) Choc z drugiej strony nie mam pojecia kiedy bede mial czas na dokonczenie...:(
Gość User190 Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 Bedzie w piatek... :-))) jak nie zapomne... :-)
Rekomendowane odpowiedzi