Napisano 12 Maj 200321 l Final Render czy Brazil. Który lepszy/szybszy? Szybszy to mi sie chyba wydaje ze Final Render ale moze sie myle
Napisano 12 Maj 200321 l Finalrender jest elastyczniejszy w doborze parametrów jakościowych, a co za tym idzie planowny czas renderingu jest łatwieszy do przewidzenia... poza tym pozwala usykać prace na wysokim poziomie w czasie duzo krotszym niż Brazil. Natomiast jesli chodzi o super realistyczne rendery to chyle czoła przed Brazilem. Cheers [piwo]
Napisano 12 Maj 200321 l Arnet i tu sie mylisz :P:P....najrealistyczniejszym renderrem jest.......... Mental Ray:)))...tyle ze BAAAAARDZO czasochlonny jeste rendering :(((( pozdr
Napisano 13 Maj 200321 l niektorzy scanlinem robia realistyczne rzeczy i ladne zastanowcie sie w czym problem ile razy mozna o to pytac ?? panowie.. na wszystkim sie da zrobic fajnie ostatnio w Blenderze widzialem takie cacko ze mi opadla szczena brazil,FR, V-ray to scisla czolowka i ida leb w leb Mental jest juz tutaj Jaguarem,mercedesem i nie ma co wiecej o nim gadac, bo wiadomo ze nie jest dla wszystkich pozdro fotoas
Napisano 13 Maj 200321 l Originally posted by Pablo Arnet i tu sie mylisz :P:P....najrealistyczniejszym renderrem jest.......... Mental Ray:)))...tyle ze BAAAAARDZO czasochlonny jeste rendering :(((( Pablo.. nigdy nie mialem okazji testowac Mental Ray\'a dlatego sie nie wypowiadam, chcociaz widzialem kilka obrazków \"wyplutych\" przez ten renderer.. i przyznaje, że są przedniej klasy!
Napisano 13 Maj 200321 l Pablo - żaden z nich nie jest dla wszystkich, popatrz na ceny :-) A co do ustawień brazila.... trzeba się nauczyć co za co odpowiada i kombinować przy różnych rodzajach scen - ot, cała filozofia! :)
Napisano 19 Maj 200321 l to nie lepiej zebyście wszyscy razem napisali fajnego tutka o brasilu i jego ustawieniach. napewno wiele osób by sie ucieszyło (w tym i ja:D)
Napisano 19 Maj 200321 l Luchu Mati juz popelnil jeden tutorial, wprawdzie nie kompletny ....ale wiesc gminna niesie,ze bedzie ciag dalszy. poszukaj u niego na stronie
Napisano 20 Maj 200321 l Jak bardzo chcecie, to moge udostepnic jeszcze niedokonczona czesc 2... ale jak mowilem to jest jeszcze nieskonczone, wiec wolalbym raczej nie ;-))) Choc z drugiej strony nie mam pojecia kiedy bede mial czas na dokonczenie...:(