blood_brother Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Tak jak w temacie. Ogladalem sobie ostatnio pare dvd z gnomon workshop i wiekszosc ludkow uzywa jakichs skrotow czy czegos do obracania calego obrazka podczas malowania po czym robia cos i obrazek wraca do pierwotnej pozycji. Chcialbym wiedziec jak takie cos sie robi gdyz wydaje mi sie ze jest to wygodne tym bardziej ze nie mam opanowanej kreski we wszystkie strony.
Drakula Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 obok lupy (narezdiz ana samym dole) masz do wyboru łape, obracanie i siatke perspektywiczna. Dwa ostatnie narzedzia maja w sobie duzy potencjal :P
blood_brother Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 Dzieki Deus, ale nie do konca o to mi chodzilo. Dokladnie chodzilo mi (przed chwila znalazlem w helpie:)) o skrot spacja+alt+przenoszenie a jezeli chce sie wyrownac to spacja+alt+shift+przenoszenie. Jak zwykle help wygral:)
Gość _Kreska_ Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 kurde, zafajniaste skroty, naprawde!
grendel Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Ja używam klawisza E (obrót). Jeżeli chcę wyrównać po prostu klikam na obrazku. B- powrót do pędzla.
Rekomendowane odpowiedzi