Polik Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Witam! Ostatnio zrobilem stronke dla chlopakow z zepolu Hmon. Niby wszystko w porzadku ale ciagle cos im nie pasuje "a tu moze cos zmienic", "a to mi sie nie za bardzo podoba", "a moze by to inaczej...". Juz mam dosc takich tekstow z ich strony wiec postanowilem ze oddam strone w rece profesjonalistow i zobaczymy ci oni powiedza :) Bledy: Wiem ze pole tekstowe sie kurczy na niektorych kompach i ze cos jeszcze ale zapomnialem ;P no i pod mozilla nie dziala prawidlowo. Strona jest jeszcze praktycznie w budowie ale bede juz zmierzal do zakonczenia sprawy. http://www.hmon.com.pl Takze prosze o opinie, pozdr.
leander Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Pierwsze co mi przeszkadza to kolorystyka. Do konca nie rozumiem czemu sciana jest zielona. Przez brak innych kolorow na niej zupelnie dla mnie gubi sie istota sciany. Zamiast widziec ciekawa fakture (ktora tam jest), ktora dziala na wyobraznie, budzi skojarzenia, przede wszystkim widze nic nie mowiaca zielona plame. Moze to kolory pod logo, ale tak naprawde logo gdzies sie gubi przez podobny kolor. Tlo pod tekstem przydaloby sie troche uspokoic, np sciemnic, za bardzo konkuruje z tekstem. Ogolnie zetsawienie kolorow malo harmonijne. Jak masz duzo kolorow na stronie dobrym pomyslem jest ujednolicenie temperatury kolorow. U Ciebie sciana jest zimna, srodek cieply, za mocno sie to gryzie.
hcpiter Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Zależy co gra ta kapela bo jak jakis metal,HC czy podobne klimaty to spoko jedyne co mógłbyś zmienic to kolor tego drewna gdzie sa newsy na taki jak tam gdzie updaty.
arturro Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Specem nie jestem, ale mi sie podoba. Dobry styl jak na strone kapeli. Ale tez bym zmienil tonacje kolorkow. Tylko ten po prawej pod koncertami i update'ami bym zostawil:) pozdro!
leander Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Taka szybka sugestia, jak bym te kolory uspokoil. Nie zmniejszalem saturacji, zeby nie ujednolicac kolorow, tylko color balance, inny w swietle, inny w cieniach. Graja "brudna" muzyke, wiec niech cos sie dzieje na tych scianach. http://www.tgfg.pl/tomek/forum/polik-zespol.jpg
kru Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 miło ze nie poszedles na latwizne i nie zrobiles wszystkiego we flashu
hcpiter Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 miło ze nie poszedles na latwizne i nie zrobiles wszystkiego we flashu Nie rozumię, dlaczego nie poszedł na łatwizne ? przecież flash jest dosyc trudnym programem napewno trudniejszym od jakiegos Pajączka czy Front Page`a.
Polik Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Hmmm.... nie chce sie jakos uparcie bronic ale ta kolorystyka mi sie podoba :) szczerze mowiac twoj remake leander nie zabardzo mi przypadl do gustu. wedlug mnie az za bardzo go stonowales. strona nie moze byc az tak ujednolicona w kolorach musi sie czyms wyrozniac bo jak bedzie za bardzo jednokolorowa to sie bedzie nudzila i wtedy bedzie wielka plama :) tak mysle....
leander Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 No tak, tylko moze poszukaj innych sposobow na nude niz zielona sciana i zolte deski ;) Po prostu przez takie przypadkowe zabawy strona jak dla mnie nie ma klimatu. No dobra, juz nic nie mowie..
Polik Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Sorry leander, ale takie jest po prostu moje zdanie :) ostatnimi czasy robilem stronki wlasnie bardziej ujednolicone kolorystycznie i stonowane teraz chce troche poeksperymentowac. No i mow, mow z chcecia poslucham co jeszcze bys powiedzial :) PS. Kurde, nie pokaze tego chlopakom z zespolu bo pewnie by juz cos chcieli zmieniac :P
kru Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 hcpiter666:ujme to tak- jestem przeciwnikiem ladowania flasha tam gdzie to nie jest potrzebne. mogl wrzucic cala grafe jako layer, a nie zrobil tego - stronka dzieki temu jest lzejsza i jest szansa ze bedzie widoczna, nawet jesli ktos z jakichs powodow nie ma poinstalowanych wtyczek. ot uwazam ze dobrze to swiadczy i tyle.
leander Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 A propos zabawy z kolorami, dwa przydatne linki generatorow schematow kolorystycznych. Dotad nie korzystalem, ale teraz sie chwile pobawilem i chyba przy okazji nie omieszkam pojsc na skroty ;) http://wellstyled.com/tools/colorscheme2/ http://www.defencemechanism.com/color/
Rekomendowane odpowiedzi