docxxx Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 Chialbym zrobic w materiale napis. Probowalem booleanem ale: 1. Nie chce za bardzo tym robic. 2. I tak mi nie wyszlo (ale tylko w tym przypadku). Przekonwertowalem napis na poly, wytloczylem extrude, uzylem boolena i lipa. Nic nie ucina. Jak zrobic napis w materiale. Uzycie booleana to ewentualnosc.
docxxx Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Napisano 18 Kwiecień 2005 Tzn, chodzi mi nie o material jako taki (np. standard czy raytrace) ale o bryle.
polka dot Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 opisz wyrazniej swoj problem, bo "napis w materiale" niewiele mowi chodzi ci o teksture, czy o co
javor Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 napis skonwertowałeś na poly i extrude ....... i tu jest twój problem jeżeli nic więcej nie zrobiłeś jeżeli to ma zadziałać to napis musi być bryłą zamkniętą a u ciebie zdaje się jest "dziurawy" z jednej strony skopiuj ten napis tam gdzie została dziura i go zwelduj do bocznych ścian głupio to jakoś napisałem ale może zrozumiesz:]
docxxx Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 napis skonwertowałeś na poly i extrude ....... i tu jest twój problem jeżeli nic więcej nie zrobiłeś jeżeli to ma zadziałać to napis musi być bryłą zamkniętą a u ciebie zdaje się jest "dziurawy" z jednej strony skopiuj ten napis tam gdzie została dziura i go zwelduj do bocznych ścian głupio to jakoś napisałem ale może zrozumiesz:] A moglbys troszke jasniej?
Rekomendowane odpowiedzi