Tomur Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Miło by mi było posłuchać waszych uwag i komentarzy. Nie jest to praca na konkurs ani i nne zadanie artystyczne. Po prostu to coś zamiast speedowania i dorywczych szkiców.
Ufooox Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Pomysl i kompozycja imo swietna, lecz wykonanie (jak na razie) średnie. Ogolnie strasznie ciemno, ale czuc klimat. W koncu to WIP jest i będziemy czekać ;). Endżoj! Pozdrawiam Mw4d.
Tajemniczy_pan Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 wykonanie naprawde dobre, ale po rozjasnieniu ekranu:p
xeav Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 jakoś te liście -czy co to jest- nie pasują, reszta ok
Mkaszpir Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 niech to światło z dziupli poszaleje trochę po tym lesie, poodbija się tu i tam, no qrde globalna iluminacja :D
JunioR Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 z tego co widze to spoko ale troche za ciemno.
Tomur Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Napisano 25 Kwiecień 2005 Faktycznie za ciemno. światła trzeba więcej i to w klasycznym połączeniu zimnego z ciepłym. Dzięki z komentarze. Mały updejt
Mkaszpir Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 Eee niewiele wnosi w kwestii światła. Nie bój się zaszaleć, dodaj poświatę od dziupli, niech też powietrze się rozświetli, trochę jaky to był reflektor ale z umiarem :] No ito ledwie widoczne drzewo w 2/3 w prawo jets jakieś chudziutkie, niepasuje do lasu, nawet namorzynowego :/
Tomur Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Napisano 26 Kwiecień 2005 Szkoda że tak mało czasu na to poświęcam ale powolutku...
Drakula Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 jest szansa wyprowadzic to na calkiem niezlego arta :) pracuj i nie mysl zbyt duzo -daj sie poniesc emocjom ;)
Ufooox Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 Zdaje się że trochę jaśniej ;] Ladnie, ladnie... pracuj, pracuj :P
Ania Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 zapowiada sie dobrze bedzie jakies cos zywego? proponuje postac kucajaca skulona przed prawym drzewem.
Tomur Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Napisano 29 Kwiecień 2005 Najprawdopodobniej z prawej dróżki pojawiał się będzie wóz grupy cyrkowej lub podobny może jakieś zdziwione zwierzęta. Popracuje także nad dynamiką ognistego drzewa jakiś blur i iskierki zobaczymy.
Marduk Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 Praca nabrala przestrzeni w porównaniu do tego co było na początku... więc wynikałoby, że jesteś na dobrej drodze ...;)
Tomur Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Napisano 30 Kwiecień 2005 Moim marzeniem zawsze było zasiąść do kompa i zastanowić się co namalować a nie jak namalować. @Marduk, Ania C, mw4d, Junior,xeav, Tajemniczy Pan dzięki @Deus - to prawda co mówisz maluje syntetycznie tak po inżyniersku hehe @Mkaszpir - co do światła mam już koncepcję ale obiekty jeszcze wymagają odpowiedniej bryły zwłaszcza drzewa o których mówiłeś. mały updejt
Tomur Napisano 10 Maj 2005 Autor Napisano 10 Maj 2005 jedziemy dalej, pracuję bez referek wiec trochę czasu trwa przetrawienie formuły obrazka.
BLUKA Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 nie wiem jakie macie monitory(albo cos z moim nie tak) ale ostatnia wersja jest strasznie jasna (napewno nie jest to ciemny las) i ma o wiele mniej lasowatego klimatu od poprzednich obrazkow a tak wogole Tomur to b.fajna pracka sie szykuje !!
Maceo Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 U mnie - compaq p1220 - 21' po calibracji Adobe Gamma - wygląda nieźle. Jest mroczne, ale widoczne, może troszkę za jasne, ale tylko troszeczkę. Całkiem w porządku tełko. Brakuje czegoś konkretnego, bo na mroczny las to za mało. Ale tełko pod coś bardzo wporządku.
Tomur Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 Otworzyłem obrazek na porządnym monitorze w pracy i jest git. Jasność w głebi wynika z tego że jeszcze nad tym obszarem nie pracowałem, a dlatego że nie pracuję na warstwach korekta rozjaśnienia i kolorów rozjaśniła go jeszcze bardziej razem z pierwszym planem. Dzieki za słowa otuchy ( i do zobaczenia na bitwie 2d ??..jeżeli będzie)
Tomur Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 Ale na jasnym spektrum waloru się lepiej pracuje i nie musze wytężać spracowanego wzroku. Potem wystarczy mały adjustment i git
Tomur Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 Na tym etapie zakoncze tą prackę, dziękuję za komentarze. Sprawdzila się u mnie zasada 20% pracy daje 80% wyników dlasze grzebanie może już tylko popsuc. hejka!
leander Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Wow, pierwszy raz widze u Ciebie takie wejscie w detal. Bardzo fajnie wyszlo. Z krytyki malo konstruktywnej, to mozna by troche przygasic to swiatlo w otworze, lub mocniej pokazac jego oddzialywanie na otoczenie bo troche jest oderwany ten fragment. Srodkowe drzewo mozna by minimalnie 'schowac' kolorem, bo podobne do prawego. Wydaje mi sie, ze wtedy drzewa by lepiej graly z lasem z tylu.
Rekomendowane odpowiedzi