Gość Neon Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 Witam, czy moze ktos wie jak zrobic piekne sloneczko?? Przeszukalem sporo skryptow ale znalazlem tylko takie ze slonce wyglada jak by ktos patrzyl na nie z kosmosa czy jakos tak... chodzi mi o ladny efekt z widoku z ziemi aby sie jeszcze odbijalo o ziemie ... jak robilem wedlug kursow slonce to nie wychodzilo mi aby ono swiecilo realistycznie jak prawdziwe slonce :/ Sry ze tak skomplikowanie pisze wiec powiem w skrocie: neich ktos mi szczegolowo powie jak tworzy sie slonczeko aby wygladalo realistycznie jak ktos sie patrzy na nie z ziemi w niebo ;) chyba wiecei o co chodzi ;) PROSZE BARDZO WAS!! POTRZEBNE MI TO... mam 3D maxa 7 ... tylko bez tutoriali z maxa 4 bo juz je widzialem i nie umniem aby slonce bylo sloncem :P thx all za pomoc
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 a po co ci to? jak na tlo do czegos to nie lepiej foto wrzucic?
streaker Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Ja kiedyś robiłem słońce jako omni + volume light + decay lub near/far attenuation (czy jakkolwiek sie to pisze). ...:::Edit:::.... Volume light oczywiście z noisem.
sartr Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Video Post - chyba najlepsza alternatywa na "gołym" maxie
Rekomendowane odpowiedzi