Napisano 25 Kwiecień 200519 l Przepraszam jeśli gdzieś taki temat się pojawił lub zawierał podobną treść, a więc. Chodzi mi o to aby na zrobione zdjęcie np. lasu wstawić jakiś render np. samochód i ładnie to połączyć znacie jakieś tutki do tego typu operacji lub wiecie jak to zrobić będę wdzięczny.
Napisano 25 Kwiecień 200519 l W maxie czy w czym? Jak w maxie to zrob plane za scena, w material editorze wrzuc teksture i samoswiecenie walnij na 100 i bedziesz miec samochod, chyba ze chodzi ci o cos innego
Napisano 25 Kwiecień 200519 l Autor Chyba źle napisałem i przez to niedokładnie mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to aby np wyrenderowany obiekt wstawić w zrobione zdjęcie i żeby to wygladało tak jakby ten obiekt tam sie znajdował jak to zrobić ??? Znasz jakies tutki na to ? Thx za odpowiedź.
Napisano 25 Kwiecień 200519 l Newsów się nie czyta co... heheh http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=623
Napisano 25 Kwiecień 200519 l Autor Niestety nie..., ale serdecznie dziękuje własnie o to mi chodziło !!!!! THX
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Autor Mam mały problem, kiedy renderuje to według totutoriala nie widać tła które dodałem obiek i oswitlenie jest ale tło jest czarne, co jest powodem ??? mam 3d max 7 ???
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Chyba wczorak PENdzel wstawił na forum bardzo dobrego tutka odnosnie takich rzeczy ponadto na max3d także są 2 tutki
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Autor Dobra juz sobie z tym poradziłem, a więc w tym orginalnym tutku brakuje tego ze trzeba: w menu Rendering zaznacz enviroment map i wybierz nasz obrazek jako bitmapę. Bitmapa ta zostanie ulokowana w jednym ze slotów w metarial editorze (zazwyczaj jest to pierwszy slot).
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Bitmapa ta zostanie ulokowana w jednym ze slotów w metarial editorze (zazwyczaj jest to pierwszy slot). Co takiego?? Wiele razy to robiłem ale o czymś takim pierwsze słysze.