Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Poszukuję tutoriala(i) do modellingu splineami bazującego na zdjęciu. Chodzi mi głównie o części ludzkiego ciała (głowa, dłonie, ect). Sam nie mogę do tego dojść. Modelowanie poly-by-poly na podstawie zdjęcia mam już mniej więcej opanowane, ale chodzi mi o spline`y ze względu na animację i dużo łatwiejsze przeróbki.

Pozdr.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 744
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a w tutki na max3d to nie zajżało się prawda??

Tam są chyba 2 tutki jak modelowac splineami głowe

Napisano
  • Autor

a zajrzało się, zajrzało. Tylko chyba jestem trochę ograniczony wyobraźnią, bo poszukuje tutoriala, gdzie krok po kroku będzie przedstawone jak wygląda modelling na podstawie zdjęć. Przy modellingu polygonami sprawa jest prosta-poniekąd przerysowuje się obraz. Natomiast przy splajnach sprawa trochę się komplikuje i za specjalnie mi to nie wychodzi. Chciałbym zobaczyć jak robi to ktoś, kto ma o tym pojęcie.

Napisano

coma ... wiesz co zrób .. idz do kisku ruchu , kup jakąś tanią lalkę i pisakiem narysuj kilka lini po jej twarzy...

Dokładnie o to mniej więcej chodzi w modelowaniu splinami ... musisz posiadać zmysł splinowy ... poszukaj go ... gdzieś na pewno go masz , tylko serio , trzeba tego przestrzennego spojrzenia na linie w stosunku do lini dzielącej (bo tylko tak stworzysz 3/4o kąt dzięki któremu dasz surface) , tak poza tym to jest wszystko to samo co w poly , tylko tam ścianki pokazują Ci bryłę cały czas.. tu muszisz ... "zamknąć oczy" :D

Napisano
  • Autor

ok, ok, wiem o co chodzi. Tyle tylko, że chciałbym oglądnąć sobie czyjś tok pracy przy splajnach. Dzięki za pomoc.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.