Napisano 1 Maj 200519 l Witam:) Po nocnej meczarni z variable fillets... poddaje sie :) skonczyly mi sie juz pomysly:) Czytalem O tym w watku Bzyka (megane) i On tam wyjasnia jakis inny sposob na fillets ale nie wiem czy to zasluga poznej godziny ale za bardzo nie wiem o co w tym chodzi:P Jakis offset ... project i dupa... metlik w glowie:P Moglby mi ktos wytlumaczyc to jeszcze raz:P Bo naprawde chcialbym skonczyc te Nokie:) Jesli nie w bitwie to chociaz tak dla siebie:) POZDRAWIAM
Napisano 1 Maj 200519 l mhmmm nie do konca wiem z czym masz problem ... project to funkcja ktora rzutuje krzywa na plaszczyzne ... offset to przesuniecie krzywej badz surfa po normalsach kazdego z punktow. a VRBsurf to ten filet o ktory ci chodzi ... wpisujesz VBRsurf wybierasz bodajze jakiegos edge'a i wybierasz wielkosc promienia w wybranych przez ciebie miejscach ... i tyle ;] mam nadzieje ze wyjasnilem to w miare jasno pozdro
Napisano 1 Maj 200519 l jakby co zrobilem maly step-by-step lol 1) 2 surfy 2) VRBsrf 3) split tego co zostalo i join 4) final image
Napisano 1 Maj 200519 l Autor Thx Zipper:) Juz sobie z tym poradzielem:) a tu jest How-to:) http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=156518&postcount=268 by Bzyku:)