Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam ! Mam mały problem i mam nadzieje że mi pomożecie :] Chodzi o to że jak np modelijecie głowe to przecież nie robicie każdej połówki z osobna tylko jedną połówke a potem można odbić tą część i połączyć oby dwie ale jest też taka opcja że jak zaczynacie modelować np z BoXA to modyfikując jedą jego cześć to po drógiej stronie robi sie to samoczynnie i nic nie trza potem odbijać ani łączyć. Jak takie coś osiąnać ? :] ( najlepiej powiedzcie w LIGHTWAVE ) jak ktoś wie :]

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 850
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak na prawdę to połówki twarzy nie są identyczne. Weź jakieś zdjęcie a potem zrób mirrora w programie graficznym. Zobaczysz jaki dziwoląg wyjdzie.

Jednak zawsze najczęście robi się to tak, że połówkę po wymodelowaniu kopiuje się i odwraca potem dodaje się zmiany i łączy obie połówki. Możliwości jest wiele jednak LW nie znam i nie powiem ci jak to zrobić w tym programie.

Max posiada kilka opcji które to umożliwiają.

1 modyfikator symetry jest o tyle dobry, że nie trzeba potem łączyć vertexów

2 modyfikator mirror trzeba potem łączyć vertexy

3 narzędzie mirror, trzeba dołączyć obiekt i połączyć vertexy

Napisano
  • Autor

Heh dzięki. Teraz śmiesznie wyjdzie bo sam sobie moge napisać odp bo na to wpadłem. Więc napisze może komuś sie przyda :]

Więc jak mamy boxa to jednej jego połówce nadajemy materiał ( obojętne jaki ) a połówce 2 nadajemy inny , potem wystarczy na done na pasku zaznaczyć opcje symetry i gotowe :|

ps. wątek możecie skasować :P

Napisano
  • Autor

Hej Ludzie , Jeszcze jedna sprawa !! , z tym mirrorem niby , ta metoda którą powyżej napisałem jest troche kiepaśna , można modelować z jdnej strony , to z drugiej też ładnie widać ale gdy przychodzi przeciąć obiekt to już gorzej bo przecięcie sie nie odbija na 2 cześci ( wiec raz zrobiłem przeciecie raz na 1 raz na 2 i dupa potem nic nie działało bo punkty nie byłe w takiej samej odlegóści od osi :/ ) Pomocy ! macie jakiś inny sposób do Lightwave ?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.