Skocz do zawartości

cos nie tak z FinalRender???

Featured Replies

Napisano

dla testow zainstalowalem sobie wersje testowa Brazila dostepna na stronie max3d.pl, ale stwierdzilem ze wole Finala ale po wywaleniu plikow Brazila cos jest nie tak z moimi renderami, Nie pojawiaja sie cienie np takie jak w tutorialu dla poczatkujacych, wczesniej bylo ok na scenie testowej wszystko widac

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

nie wiem czy mi sie wydaje ze cos nie tak czy moze tak ma byc?

pomozcie prosze. aha przeinstalowalem maxa od nowa i dalej jest tak samo wersja 5.1 i final 1.5

moge przslas mala scenke do przetestowania i porownam ja albo prosze o jakas prosta scene od was i jej rwndering a ja porownam ja u siebie po przerenderowaniu

Napisano

Faktycznie dziwnie to wyglada, nie wiem co moze byc powodem - przypuszczalnie ten Brazil mogl sporo namieszac...

Moze podeslij link do tej prostej scenki z kulkami - sprawdze jak to u mnie wyglada.

pozdr

Napisano

Po pierwsze to w scenie, którą mi wysłałeś, światło omni nie miało włączonych cieni, więc się nie dziwię, że ich nie było :D

Po drugie zwiększ parametr Min Density. Ja zrobiłem min/max 20/50 i już widać efekt:

testscn.jpg

Zastosowałem też cienie fRSoftShadows...ale Area Shadows szybciej idzie :D

Napisano
  • Autor

sek w tym ze u mnie ta scen wyglada tak ze cienie zamieniaja sie w swiatla i wyglada ze cien swieci a ze omni ma wylaczone swiatlo to wiem