Napisano 22 Maj 200321 l dla testow zainstalowalem sobie wersje testowa Brazila dostepna na stronie max3d.pl, ale stwierdzilem ze wole Finala ale po wywaleniu plikow Brazila cos jest nie tak z moimi renderami, Nie pojawiaja sie cienie np takie jak w tutorialu dla poczatkujacych, wczesniej bylo ok na scenie testowej wszystko widac
Napisano 22 Maj 200321 l Autor nie wiem czy mi sie wydaje ze cos nie tak czy moze tak ma byc? pomozcie prosze. aha przeinstalowalem maxa od nowa i dalej jest tak samo wersja 5.1 i final 1.5 moge przslas mala scenke do przetestowania i porownam ja albo prosze o jakas prosta scene od was i jej rwndering a ja porownam ja u siebie po przerenderowaniu
Napisano 22 Maj 200321 l Faktycznie dziwnie to wyglada, nie wiem co moze byc powodem - przypuszczalnie ten Brazil mogl sporo namieszac... Moze podeslij link do tej prostej scenki z kulkami - sprawdze jak to u mnie wyglada. pozdr
Napisano 23 Maj 200321 l Po pierwsze to w scenie, którą mi wysłałeś, światło omni nie miało włączonych cieni, więc się nie dziwię, że ich nie było :D Po drugie zwiększ parametr Min Density. Ja zrobiłem min/max 20/50 i już widać efekt: Zastosowałem też cienie fRSoftShadows...ale Area Shadows szybciej idzie :D
Napisano 26 Maj 200321 l Autor sek w tym ze u mnie ta scen wyglada tak ze cienie zamieniaja sie w swiatla i wyglada ze cien swieci a ze omni ma wylaczone swiatlo to wiem