nosal Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 dla testow zainstalowalem sobie wersje testowa Brazila dostepna na stronie max3d.pl, ale stwierdzilem ze wole Finala ale po wywaleniu plikow Brazila cos jest nie tak z moimi renderami, Nie pojawiaja sie cienie np takie jak w tutorialu dla poczatkujacych, wczesniej bylo ok na scenie testowej wszystko widac
nosal Napisano 22 Maj 2003 Autor Napisano 22 Maj 2003 nie wiem czy mi sie wydaje ze cos nie tak czy moze tak ma byc? pomozcie prosze. aha przeinstalowalem maxa od nowa i dalej jest tak samo wersja 5.1 i final 1.5 moge przslas mala scenke do przetestowania i porownam ja albo prosze o jakas prosta scene od was i jej rwndering a ja porownam ja u siebie po przerenderowaniu
MareG Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 Faktycznie dziwnie to wyglada, nie wiem co moze byc powodem - przypuszczalnie ten Brazil mogl sporo namieszac... Moze podeslij link do tej prostej scenki z kulkami - sprawdze jak to u mnie wyglada. pozdr
nosal Napisano 22 Maj 2003 Autor Napisano 22 Maj 2003 mam jakis klopot z twoja skrzynka podaj jakis inny link
El Wieczor Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Jakby co, to mi też możesz podesłać...co 2 głowy to nie jedna :D
El Wieczor Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Po pierwsze to w scenie, którą mi wysłałeś, światło omni nie miało włączonych cieni, więc się nie dziwię, że ich nie było :D Po drugie zwiększ parametr Min Density. Ja zrobiłem min/max 20/50 i już widać efekt: Zastosowałem też cienie fRSoftShadows...ale Area Shadows szybciej idzie :D
nosal Napisano 26 Maj 2003 Autor Napisano 26 Maj 2003 sek w tym ze u mnie ta scen wyglada tak ze cienie zamieniaja sie w swiatla i wyglada ze cien swieci a ze omni ma wylaczone swiatlo to wiem
Rekomendowane odpowiedzi