Eyescream Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Od trzech dni robie ten piękny czołg(zresztą każdy jest fajny :P) Model tworzę wykorzystując różne techniki modelowania np. meshsmoothem, low-poly z zaokrąglonymi chamferem krawędziami (jak dla mnie do tak kanciastych obiektów w sam raz)i loftem, moim celem jest uzuskać wmiarę realistyczną scenkę w pustynnej scenerii oto ile udało mi się zrobić: Czekam na komentarze :)
Eyescream Napisano 6 Maj 2005 Autor Napisano 6 Maj 2005 niestety taki już urok współczesnych czołgów :) (proporcje prawidłowe)
eco Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 Swietny model sobie wybrales choc mi sie zwsze bardziej podobal Mk I :) - szczegolnie w pustynnym umaszczeniu...a propos pustynnej scenki to czy Challenger 2 tez ma takie fajne opancerzenie ?? (chodzi mi o pancerz na burtach z reaktywnymi kostkami)
Eyescream Napisano 7 Maj 2005 Autor Napisano 7 Maj 2005 aż tak to się nie różnią jeden i drugi fajny ale wybrałem dwójkę, dla porównania http://www.aeronautics.ru/archive/armored_vehicles/tank/challenger/web_gallery/index_3.htm w dwójce nie wustają te kostki na zewnątrz ,ale z tego co czytałem mają ten sam sytem opancerzenia(choban- nietety jest to najnowocześniejszy system opancerzenia, a w dodatku jego budowa jest tajna,dlatego nie mogłem znaleść o nim informacji) więc może są pod pancerzem ? nie, wiem,
Eyescream Napisano 7 Maj 2005 Autor Napisano 7 Maj 2005 coś mało ludzi komentuje :( ale zrobiłem mały update(niezbyt dużo ale mam blueprinty do innej wersji i niektóre rzeczy musze robić na oko, a zdjęć niestety nie jest dużo i niezbyt dobrej jakości):
misiold Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 buhahaha teorja spisku, rząd stanów zjednoczonych zaprzecza istnieniu. Fajny czołg przynajmniej coś dla odmiany a nie tylko samochody... sami automaniacy ostatnio kurcze.
Lukasz2244 Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 Fajny model - fajne wykonanie ale do 2 rzeczy bym sie doczepil 1. Malo detali -> mam nadziejeze to faza poczatkowa modelu...... 2. pokazujesz ujecia tylko z przodu czmu?? ogolnie to jest ok oby tak dalej...
Eyescream Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 detale wciąż dodaje, tył jest jeszcze mocno niedopracowany bo modeluję od przody ku tyłowi, apozatym wciąż szukam dobrych referek przedstawiających tył tyle dzisiaj zrobiłem(popracowałem teżo trochę nad oświetleniem)
Rekomendowane odpowiedzi