Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

mam pytanko czy ktos moze mi pomoc? mam nadzieje ze tak otoz musze napisac gre na zaliczenie semestru i ma ona byc w VB. Jezeli ktos moze mi pomoc uporac sie z tym bylabym bardzo wdzieczna. Gierka ma byc prosta ale ja nie mam pojecia jak sie wogole do tego wziasc

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm, znam kolesia ,k troy robi w visual basic, ja robie 3d, i razem z nim gre,> ale................. czego chcesz konkretnie, porad na gg, czy wspolpracy, czy tutkow, czy tlyko wskazowek ?

Napisano
czemu VB? przeciez to nawet nie jest jezyk programowania

czy Ty chociash wiesz co piszesz??VB jest pelnym jezykiem obiektowym a zwlaszcza vb.net ktory defakto jest poprostu c# tylko z translatowanymi komendami .. vb.net jest normalnym jezykiem jak kazdy inny .. moze tylko prostszy w skladni .. ale czy za prostote w skladni fortrana tez nie nazwiesz jezykiem?

moge Ci przeslac prosta giere w vb.net ktora wykonalem na zaliczenie semestru ;) no problem call me by gg ;)

cheers...

Napisano

A pisałeś coś w fortranie?:] Albo w prologu? Nie kłóćcie się może się pomylił z postem:] poszukaj na game dev. Jest sporo stron o robieniu gier w VB. Bym ci z checia pomogl ale na razie nie mam czasu niestety. (chlip chlip) Mi zostało tylko 50 dni do oddania mojej inzynierki a tu konca jej nie widac:]

Napisano
czy Ty chociash wiesz co piszesz??VB jest pelnym jezykiem obiektowym a zwlaszcza vb.net ktory defakto jest poprostu c# tylko z translatowanymi komendami .. vb.net jest normalnym jezykiem jak kazdy inny .. moze tylko prostszy w skladni .. ale czy za prostote w skladni fortrana tez nie nazwiesz jezykiem?

moge Ci przeslac prosta giere w vb.net ktora wykonalem na zaliczenie semestru ;) no problem call me by gg ;)

cheers...

vb.net to spoko, ale klasyczny visial jest dobry ale dla kogos kto lubi skladac cos z klockow a nie bawic sie w programowanie.