Thiefunny Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Cześć, nowy jestem :) Uprzejmie proszę o pomoc, od 3 godzin próbuję połączyć dwa polygony [jako sub-selection w EditableMesh] mające wspólną krawędź w jeden, tak, żeby temu nowemu, powstałemu z dwóch uprzednich, móc nadać EXTRUDE. [nie chcę nadawać EXTRUDE dwom polygonom naraz] Całego helpa o EditableMeshu [i inne] przerobiłem i nie mogę znaleźć :( Pozdrawiam Thiefunny
Bacry Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 pierwsze i chyba najważniejsze nie baw się editablemashe tylko od razu konwertuja do poly. a jeśli można wiedzieć czemu nie chcesz extrudować dwóch poligonów?
Thiefunny Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 Ponieważ jak nadaję potem modyfikator MeshSmooth wygląd mesha wygląda inaczej niż takiego składającego się z pojedynczego polygonu. Na krawędzi tych dwóch polygonów powstaje widoczna krawędź, wynikająca z istnienia [tak mi się wydaje] w miejscu łączenia się obu polygonów właśnie obu ich krawędzi. [modeluję płatek kwiatka ;)]
Bacry Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 tym bardziej zmień mesh na poly. wtedy nie będziesz musiał dodawać modyfikatora. Poly ma w 'sobie' wygładzanie', i dodatkowo mnustwo ciekawych narzędzi do modelowania.
Thiefunny Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 OK, zmienilem - a jak teraz polaczyc te dwa polygony w jeden? :)
polka dot Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 przejdz do sub selekcji vertex, wybierz "target weld", i kolejno klikaj vertex jednego polygona > vertex drugiego i tak dalej
Rekomendowane odpowiedzi