Napisano 10 Maj 200519 l Mam szybe samochodowa a za szyba wnetrze, no i walsnie tego wnetrza nie widzac :(, probowalem oswietlic srodek v-raylight to i tak nic nie widzac + material jest z evermotionu, a wiec powinien byc dobry na wszelki wypadek sprawdzilem ustawienia to szystko jest ok reflekt to fallof a refract jest bialy, czyli przezroczysty a i tak nic nie widac. Ma ktos jakis pomysl ? moze zupelnie inny material szyby ?
Napisano 10 Maj 200519 l http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs150/index.php po prostu ----EDIT---- sorki zdawało mi sie że to vray
Napisano 10 Maj 200519 l marvey w tutku jest material standard z raytrace a tego sie w vrayu nie uzywa :] DonVito zrob material od nowa, refract bialy, reflect bialy z zaznaczonym fresnel reflections i z malym fogiem (0,02 czy cos kolo tego)
Napisano 10 Maj 200519 l A jak by to wyszło z beta materials?? sam zbytnio nie używam więc nie wiem ale spróbować możesz
Napisano 10 Maj 200519 l a co to znaczyn, że nic nie widać? Czarno jest, zwyczajnie do wnętrza wpada mniej światła i to może być przyczyna.