Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuje pomocy, komputer zaatakowaly mi wirusy i uszkodzily dosc powaznie plik cdr, jest to bardzo wazny dokument ktorego niestety nie zrobilam kopii zapasowej bo kto by pomyslalm ze moj szef po godzionach bedzie siedzial w necie na www.golebabki.pl i zepsuje mi kompa. plik nie chce sie ani uruchomic ani skopiowac. programy antywirusowe nie sa wstanie rozwiazac problemu poniewaz nie sa wstanie usunac wirusow ktore zagniezdzily sie w plikach systemowych windows. moze ktos wie jak zregenerowac taki plik, moze macie jakies oprogramowania lub jakis trkiki komputerowe znacie ktore uratuja mnie przed utrata danych a moze nawet pracy.

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

dziwne rzeczy piszesz bo wirusy atakuja zazwyczaj plki wykonywalne (exe, com) no i od jakiegos czasu jpg. ja pracuje na corelach od okolo 10 lat i jeszcze zaden wirus nigdy nie uszkodzil mi zadnego cdr-a, tiffa, eps-a. bardziej bym stawial ze program corel zostal uszkodzony lub bradziej mozliwe ze windows (nie moznosc kopiowania). wtedy obstawialbym uszkodzona struktura dysku. istnieje tez mozliwosc ze virus wybieral losowe sektory i je zamazywal smieciami czy innym badziewiem. w takim wypadku pliku nie uratujesz. uruchom kompa z dyskietki startowej w msdosie. przejdz na dysk gdzie masz ten plik i sprobuj go skopiowac na dyskietke. jezeli to nie pomoze to moim zdaniem nic nie pomoze.

Napisano

dziwne czy nie dziwne, nie znam sie az tak na strukturze wirusow i czesci technicznej komputerow, pisze co mi sie wydaje, a obecnie dysk zostal oczyszczony przez wirusy i plik cdr daje sie kopiowac i nagrywac na inne nosniki ale gdy probuje go otworzyc w corel to podglad widac i plik otwiera sie do 74 % po czym zatrzymuje sie i wychodzi tablica ostrezgawcza ze blad przy odczytywaniue cos tam cos.cdr .

czy to juz kaplica dla tego pliku??

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności